POLÈMICA A LES XARXES

La Grossa retira un anunci que vincula «ascens social» i joc

Loteries de Catalunya retira l'anunci després de 15 dies de crítiques

grossa car 1200

grossa car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Loteries de Catalunya acaba d’anunciar que retira l’últim anunci sobre La Grossa de Cap d’Any, després de la polèmica desencadenada a les xarxes socials perquè lliga l’«ascens social» a l’atzar, motiu pel qual diversos representants polítics ja havien exigit la seva retirada.

«¿Et preocupa el distanciament social? Prova l’ascens social», diu l’anunci, en el qual s’informa que ja estan a la venda les butlletes per al sorteig de final d’any.

«Ascens social i loteria, no. Si la campanya és seriosa, és un despropòsit. I si pretén ser graciosa, no ho és», ha sentenciat a través de Twitter la líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach.

Alícia Romero ha sigut una dels molts diputats del grup PSC-Units que han reclamat la retirada d’aquesta campanya publicitària. «En lloc de fomentar la innovació, l’emprenedoria, la cultura de l’esforç i l’educació com a ascensor social, el Govern fa campanyes frivolitzant amb les mesures sanitàries per fer front a la Covid-19 i afavorint el joc com a camí per ascendir socialment», ha exposat a Twitter.

Generar oportunitats

Des del mateix grup parlamentari, el líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha afirmat que al Govern de Quim Torra «li hauria de caure la cara de vergonya» per «prometre l’ascens social fomentant el joc» en lloc de generar «oportunitats per a tot el món».

«¿L’ascens social va lligat a la loteria? ¿I això ho diu l’administració que ha de vetllar per fer polítiques d’equitat en favor de la justícia social? ¿De debò, Govern? Crec que l’únic digne que pot aconseguir aquesta campanya és retirar-la», ha dit també a Twitter la diputada dels comuns Marta Ribas.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha assegurat que aquest anunci s’ha de retirar immediatament perquè és un «insult», ja que a Catalunya hi ha «11.000 persones sense sostre, 3.000 en situació d’exclusió residencial i una de cada cinc persones viu en risc de pobresa i exclusió social».

Disculpes d’Aragonès

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que la campanya de la loteria La Grossa retirada aquest diumenge per les crítiques rebudes no s’havia comunicat a l’Executiu i ha lamentat la polèmica. «No ens podem permetre cap missatge que pugui frivolitzar sobre la crisi social que patim», ha lamentat.