curs escolar

Tres lands més tornen a les aules a Alemanya

Els alumnes tornen aquest dilluns a les classes segons el calendari esglaonat propi del país i amb una escola que no ha pogut obrir per un cas de coronavirus entre el professorat

zentauroepp54342776 students are brought to school by their parents in rostock  200803122214

zentauroepp54342776 students are brought to school by their parents in rostock 200803122214 / Bernd W stneck

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els alumnes de tres estats federats alemanys més, entre els quals Berlín, tornen aquest dilluns a les aules segons el calendari esglaonat propi del país i amb una escola que no ha pogut obrir per un cas de coronavirus entre el professorat.

La ministra d’Educació de Schleswig-Holstein (nord-oest), Karin Prien, va remarcar diumenge a la nit en l’informatiu que es vol fer possible «el màxim d’hores de classe per al màxim d’alumnes», uns 365.000 en aquest estat federat.

Entorn del debat sobre l’ús de mascareta a classe, la ministra va assenyalar que a causa del nombre relativament baix de contagis –3.586 en aquest ‘land’, amb 158 morts– s’ha optat per recomanar-ne l’ús, però no fer-ho obligatori, i confiar en la responsabilitat d’escoles, directores, professors i alumnes.

En tant, una escola de primària a Husum, localitat a Schleswig-Holstein, ha decidit mantenir tancades les portes de manera preventiva fins la setmana que ve després de conèixer-se el positiu d’una professora, a l’haver estat en contacte, a més, amb altres col·legues durant la preparació del nou curs escolar.

No obstant, si els tests als altres professors donessin negatiu, el centre podria obrir encara en aquesta setmana, van informar les autoritats de districte en un comunicat.

També la ciutat estat de Berlín i el veí ‘land’ de Brandenburg (est), amb uns 350.000 i 294.000 alumnes, respectivament, inicien avui les classes amb obligatorietat de mascareta als passadissos, escales i menjador, però no a les aules ni al pati; a canvi es renuncia al distanciament mínim d’1,5 metres, almenys entre l’alumnat.

En tant, a Renània del Nord-Westfàlia, l’estat federat més poblat d’Alemanya, les classes per als seus 2,5 milions d’alumnes comencen aquest dimecres.

L’ús de mascareta serà obligatori a tots els edificis i recintes educatius, als centres de secundària i de formació professional fins i tot dins de l’aula.

El cap del govern d’aquest estat federat, Armin Laschet, va defensar-ne al programa matinal de la televisió pública ZDF l’obligatorietat.

«Crec que és una mesura de precaució correcta», sobretot amb el començament de curs i sempre allà on no es pugui guardar la distància de seguretat, va argumentar el polític conservador.

Tancament de dos centres després de només cinc dies de classe

Les classes després de l’aturada estival van començar a Alemanya dilluns de la setmana passada en l’estat federat de Mecklemburg-Pomerània Occidental, on dues escoles van haver de tancar després de cinc dies per dos casos de coronavirus –una professora en un institut de secundària i un alumne en un centre de primària–, i dijous a la ciutat estat d’Hamburg.

Segons dades actualitzades per l’Institut Robert Koch (RKI) a la mitjanit diumenge, Alemanya va registrar 436 nous contagis en les últimes 24 hores, mentre que el nombre de morts va augmentar en un, fins als 9.197.

Notícies relacionades

La xifra total de positius des que es va donar a conèixer el primer cas de contagi al país el passat 27 de gener ascendeix a 216.327 i es considera que al país hi ha actualment gairebé 9.700 casos actius.

Alemanya havia registrat dissabte per tercer dia consecutiu més de mil contagis nous, diumenge aquesta xifra va caure pràcticament a la meitat amb 555, cosa que es pot deure, igual com els números facilitats avui, al desfasament al report de casos propi del cap de setmana.