LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Identificada una proteïna com a possible responsable de la gravetat de la Covid-19

La transferrina augmenta amb l'edat, és més elevada en homes que en dones i és més alta en les cèl·lules infectades pel virus

01/04/2020 Un trabajador de un laboratorio trabaja para hallar una vacuna contra el coronavirus

01/04/2020 Un trabajador de un laboratorio trabaja para hallar una vacuna contra el coronavirus / Peter Steffen/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Escola de Biociències de la Universitat de Kent (Regne Unit) i l’Institut de Virologia Mèdica de la Universitat Goethe, de Frankfurt (Alemanya), han identificat que una glicoproteïna coneguda com transferrina pot contribuir de manera clau a formes greus de Covid-19.

Actualment es desconeix per què algunes persones desenvolupen només símptomes lleus o no en desenvolupen cap quan s’infecten, mentre que d’altres experimenten formes greus de la malaltia. Sí que se sap que el risc que la Covid-19 es torni greu augmenta amb l’edat i és més gran en els homes que en les dones. Molts casos greus es caracteritzen per l’augment de la coagulació de la sang i la formació de trombosi.

Els investigadors britànics i alemanys han combinat les dades existents sobre l’expressió dels gens  als éssers humans i les cèl·lules infectades per buscar les molècules que intervenen en la coagulació de la sang, que difereixen entre les dones i els homes, canvien amb l’edat  i es regulen en resposta a la infecció per SARS-CoV-2.

Potencial per a una detecció precoç

Notícies relacionades

De més de 200 factors candidats, han aconseguit identificar una glicoproteïna anomenada ‘transferrina’ com a procoagulant (una causa de la coagulació de la sang) que augmenta amb l’edat, és més gran en els homes que en les dones i és més alta en les cèl·lules infectades per SARS-CoV-2. Per tant, la transferrina pot tenir potencial com a biomarcador per a la identificació precoç dels pacients amb Covid-19 que corren un alt risc de patir una malaltia greu.

«És molt emocionant participar en un estudi tan important, que pot millorar les teràpies per a Covid-19 en la seva forma més greu», detalla la primera autora de l’estudi, Katie-May McLaughlin.

Temes:

Coronavirus