GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Budó: «La gent se'n pot anar de vacances, però amb actitud responsable»

Ara per ara la portaveu del Govern no veu «cap necessitat» de confinar però demana no baixar la guàrdia

Qüestiona els criteris del TSJC per permetre obrir bars i restaurants passada la mitjanit

zentauroepp54307585 25 06 2020 la portavoz del govern  meritxell bud   en una ru200801132934

zentauroepp54307585 25 06 2020 la portavoz del govern meritxell bud en una ru200801132934 / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha animat els catalans a anar-se’n de vacances amb tranquil·litat però els ha demanat que no baixin la guàrdia i que mantinguin una actitud responsable. Budó ha assenyalat que en aquests moments no veu «cap necessitat» de confinament.

«És important que aquest agost la gent pugui fer vacances amb tranquil·litat, però sense baixar la guàrdia i amb actitud responsable: evitant desplaçaments innecessaris i trobades massives», ha dit la consellera, que ha assegurat que «sobre la taula no hi ha cap necessitat de confinament».

Notícies relacionades

En declaracions a RAC-1, Budó s’ha referit a la decisió del TSJC de tombar l’ordre de tancament de bars i restaurants a mitjanit decretada pel Govern i ha anunciat que, malgrat atendre la sentència judicial, la recorreran. «Recorrerem aquesta decisió. De fet, ens agradaria saber en quins criteris es basa», ha qüestionat la portaveu.

Considera que les dades mostren que s’estan estabilitzant els rebrots a Catalunya, «a conseqüència que s’han pres mesures que han reduït els contactes socials, la mobilitat i altres activitats». Per això, ha dit que el Govern recorrerà la decisió del TSJC al·legant que bars i restaurants són un espai de risc: «M’agradaria saber partint de quins criteris i informes està prenent decisions el TSJC», ha insistit.