DESPRÉS DE LA RESOLUCIÓ DEL TSJC

El Govern recula i permet que els bars puguin obrir més tard de mitjanit

L'Executiu introdueix els canvis en el DOGC però anuncia que recorrerà la decisió judicial de vetar el tancament

zentauroepp53693225 barcelona 08 06 2020 barcelona  coronavirus covid 19 barcelo200801121850

zentauroepp53693225 barcelona 08 06 2020 barcelona coronavirus covid 19 barcelo200801121850 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern recula i ha modificat les resolucions perquè bars i restaurants dels municipis amb restriccions per Covid-19 de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Segrià es puguin seguir oberts passada la mitjanit. La modificació s’ha publicat aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés l’ordre de tancament a mitjanit decretada per l’Executiu català. Fonts de Salut han advertit, no obstant, que recorreran la decisió del TSJC.

La nova resolució entra en vigor a partir del diumenge 2 d’agost a les 09.00 hores. 

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha celebrat aquest canvi i considera que és com s’havia de procedir «jurídicament».

El DOGC ha publicat una resolució per la qual en modifica dos d’anteriors. D’una banda, elimina l’obligació que tenien les activitats d’hostaleria i restauració de tancar a mitjanit als municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

Es manté la limitació de l’aforament al 50% en l’interior del local i el consum s’ha de fer sempre en una taula. Pel que fa a les terrasses, l’aforament és el que resulti d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules. El Govern recomana als locals que sempre que sigui possible es faci servei a domicili o encàrrecs per emportar.

Divendres, el Govern havia publicat en el DOGC una resolució, ara modificada, que mantenia la prohibició de mantenir bars i restaurants oberts passada la mitjanit malgrat la resolució del TSJC.

Només terrasses a Lleida

Notícies relacionades

Pel que fa als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, bars i restaurants també podran obrir passada la mitjanit. Però a diferència de l’àrea metropolitana de Barcelona, el consum només es podrà fer a les terrasses, no a l’interior dels locals. I l’aforament serà d’un màxim del 50% i aplicant una distància de dos metres entre taules.

Aquest dissabte el DOGC també publica dues resolucions més per prorrogar les mesures restrictives a Figueres i Vilafant, a la comarca de la Noguera i a la resta de municipis del Segrià.