decisió del contenciós administratiu

El jutjat de Lleida rebutja suspendre cautelarment el confinament del Segrià

Tal com sol·licitava l'advocat Jorge Culleré Lavilla en el recurs que va presentar dilluns contra la interlocutòria del dissabte que ratificava, a petició de la Generalitat, el tancament durant 15 dies

zentauroepp54028554 lleida200707211210

zentauroepp54028554 lleida200707211210 / JORDI V POU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida ha rebutjat suspendre de forma cautelaríssima el confinament perimetral de la comarca del Segrià ordenat per la Generalitat, com sol·licitava l’advocat Jorge Culleré Lavilla en el recurs que va presentar dilluns contra la interlocutòria de dissabte del Jutjat d’Instrucció núm. 4 que ratificava, a petició de la Generalitat, el tancament durant 15 dies.

Culleré va demanar la mesura cautelaríssima, a l’espera de la resolució del recurs d’apel·lació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al considerar que la resolució de la Generalitat és nul·la de ple dret argumentant que «la incidència acumulada de 149,1 casos per 100.000 habitants no permet limitar drets, segons el pla d’actuació del Procicat de la Generalitat», d’acord amb la interlocutòria de la jutge.

La Fiscalia de Lleida s’ha oposat a la mesura cautelar sol·licitada pel lletrat en un informe presentat aquest dimecres, ha informat el ministeri públic.

En el seu recurs, Culleré argumenta que el pla d’actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles només admet la limitació de drets i activitats quan s’activa la fase 1 d’emergència, que es declara quan els contagis són superiors a 700 per cada 100.000 habitants.

Notícies relacionades

L’advocat considera que, al no haver-se arribat a aquest llindar al Segrià, no procedeix l’adopció del confinament perimetral, i manté que «atempta» contra el dret a la lliure circulació consagrat a l’article 19 de la Constitució.

Culleré apunta que les administracions no han argumentat la raons de la mesura –que al seu entendre no és ni proporcionada ni progressiva–, i considera que existeix un greuge comparatiu respecte a altres zones amb situacions similars i esmenta com a exemples el tancament de la comarca d’A Mariña, a Lugo, amb efecte de 5 dies, o Albacete, on es van confinar edificis concrets.