Un advocat presenta un recurs contra el confinament del Segrià (Lleida)

El lletrat considera que les administracions no han argumentat la raons de la mesura, que qualifica de desproporcionada, i considera que existeix un greuge comparatiu respecte a altres zones en situacions similars

zentauroepp54025541 grafcat9133  lleida  07 07 2020   vista de la residencia ger200707224953

zentauroepp54025541 grafcat9133 lleida 07 07 2020 vista de la residencia ger200707224953 / Ramon Gabriel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’advocat lleidatà Jorge Culleré ha presentat aquest dilluns un recurs d’apel·lació demanant l’aixecament del confinament al Segrià (Lleida), al considerar que la resolució de la Generalitat que el va posar en marxa és «nul·la de ple dret».

El lletrat Culleré ha afirmat que la mesura és nul·la perquè, al seu entendre, la incidència acumulada de 149,1 casos per 100.000 habitants no permet limitar drets, segons el Pla d’Actuació del Procicat de la Generalitat.

El recurs ha sigut presentat al Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Lleida, el que va avalar el confinament a requeriment de la Generalitat, i també davant del Jutjat Contenciós-Administratiu, que l’ha admès a tràmit, ha avançat aquest dimarts l’emissora Lleida Ràdio Ua1.

El Pla Procicat

En el seu escrit, Culleré argumenta que el Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles només admet la limitació de drets i activitats quan s’activa la fase 1 d’emergència, que es declara quan els contagis són superiors a 700 per cada 100.000 habitants.

L’advocat considera que, al no haver-se arribat a aquest llindar al Segrià, no procedeix l’adopció del confinament perimetral, i manté que aquest atempta contra el dret a la lliure circulació consagrat a l’article 19 de la Constitució.

Culleré apunta que les administracions no han argumentat la raons de la mesura –que al seu entendre no és ni proporcionada ni progressiva–, i considera que existeix un greuge comparatiu respecte altres zones amb situacions similars.

Notícies relacionades

Com a exemples, cita el tancament de la comarca d’A Mariña, a Lugo, on el confinament només tindrà efecte durant cinc dies, o Albacete, on s’han confinat edificis concrets.

L’advocat argumenta que si la Conselleria de Salut té els brots de coronavirus identificats «podria fer confinaments selectius».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions