Aïllats a Ciutadella

Tres turistes espanyols, primer brot de coronavirus a Menorca

Amb aquest ja són 10 els detectats a les Balears, la majoria, a Palma

mdedios53836279 graf4570  punta prima  menorca   21 06 2020   varias persona200621153509

mdedios53836279 graf4570 punta prima menorca 21 06 2020 varias persona200621153509 / David Arquimbau Sintes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’illa de Menorca ha registrat el primer brot de coronavirus al donar positiu tres turistes espanyols que es troben aïllats en un apartament de Ciutadella, ha confirmat aquest dijous el portaveu del comitè autonòmic de malalties infeccioses, Javier Arranz. Amb aquest ja són 10 els detectats a les Balears, on a partir de dilluns també serà obligatori l’ús de les mascaretes malgrat que es compleixin les distàncies de seguretat.

Es tracta d’una família de quatre que va arribar dissabte passat a l’illa, inicialment tots asimptomàtics

El pare, de 44 anys, va començar a tenir febre aquest dilluns i va decidir acudir a les urgències del Canal Salat de Ciutadella.

La prova PCR va confirmar el diagnòstic positiu i des d’aleshores roman amb la seva dona i dos fills a l’allotjament turístic, en seguiment per la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC). 

Les proves a la resta de la família han confirmat que la mare i un dels dos fills també han contret el coronavirus. 

Menorca té en aquests moments 6 casos actius en seguiment domiciliari per les UVAC. El total acumulat de positius des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 118. 

Aquest brot, segons ha informat el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, s’uneixen als  9 actius a Mallorca i Eivissa, tot i que tots són «molt limitats» i estan controlats. 

La majoria, a Palma

Dels 9 brots més, 8 dels quals, a Mallorca (la majoria, a Palma) i 1 a Eivissa, ha afirmat en una roda de premsa que dos estan a punt de tancar-se, és a dir, que han passat 28 dies (dos períodes d’incubació) sense que s’hagin reportat nous contactes contagiats. 

En total, a les Balears hi ha aquest dijous 139 casos actius de coronavirus, 5 menys que la setmana passada, tot i que se n’han notificat en aquest període 26 de nous i una persona ha mort. 

Notícies relacionades

«Més del 80% són casos lleus o asimptomàtics», ha dit Arranz, un dels motius que ha impulsat el Govern a obligar a portar mascareta en espais oberts públics. 

L’Executiu balear espera publicar demà la normativa per obligar a portar la mascareta en aquests llocs, que establirà, a més, una limitació en les reunions de 70 persones en espais oberts i 30 en tancats per evitar festes en vivendes, com les que s’han detectat a Eivissa.