recomanacions per al nou curs
Així serà la nova educació física a les escoles: sense contacte i a l'aire lliure
El Consell General de l'Educació Física i Esportiva demana als professors «minimitzar riscos» i impartir els ensenyaments d'una forma «segura i responsable»

zentauroepp53729407 barcelona 11 06 2020 coronavirus codid 19 merienda popular 200612173530 /
El Consell General de l’Educació Física i Esportiva (Colef) ha presentat aquest dijous als seus docents una guia de recomanacions per poder impartir les classes durant el curs 2020-2021, entre les quals prioritza dur a terme activitats sense contacte i utilitzar espais a l’aire lliure.
«Les classes d’educació física no seran com abans», ha assegurat el Colef durant la presentació, en què s’ha demanat als professors evitar, en la mesura que sigui possible, les activitats d’alta intensitat que dificultin l’ús de la mascareta, adaptar les regles dels jocs per controlar l’acostament físic i utilitzar espais a l’aire lliure per desenvolupar les classes durant «la nova normalitat».
Cal «minimitzar riscos» i impartir els ensenyaments d’una forma «segura i responsable» a tots els centres educatius, i per això aconsella, en el cas d’activitats de grup, organitzar l’alumnat «en subgrups estables, que es mantinguin al llarg del temps, en funció de les seves relacions socials fora de l’aula, per facilitar la feina dels rastrejadors en cas de contagi».
Les activitats que requereixen objectes com pales, raquetes o estics «poden ser una estratègia per mantenir les distàncies de seguretat», assenyala la guia. Però cal evitar compartir el material. «Si fos convenient, enumera i assigna a cada estudiant el seu propi material amb números, lletres o colors, registrant-lo per si fos necessari el seguiment davant un contagi», indica el consell als docents.
També cal evitar les activitats en què calgui tocar superfícies, així com l’ús de les dutxes si no estan individualitzades.
Notícies relacionadesEn cas que, per l’evolució de la pandèmia, les classes finalment no puguin ser presencials, o només ho siguin de vegades, els professors han d’informar l’alumnat «sobre la importància de l’activitat física per a la salut, especialment en aquests moments», i fomentar les activitats que es puguin fer fora del centre de forma autònoma.
Involucrar els alumnes en l’organització d’activitats lúdiques en temps d’esbarjo i assignar tasques ‘online’ en què l’alumnat apliqui els coneixements adquirits a les classes presencials són altres recomanacions recollides a la guia, que han sigut presentades avui per la vicepresidenta del consell, Mónica Aznar, i la secretària general, Sonia Herce.
- Fiscalitat ¿Quines despeses del cotxe em puc desgravar en la declaració de la renda?
- Pensions Natalia de Santiago sobre la jubilació: «Tenim un problema si deixem els diners quiets al banc»
- INvestigació A la presó el matrimoni que tenia tancats els seus tres fills a Oviedo
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Successos Detinguts tres menors a Mataró per la brutal agressió a un adolescent
- Papanikolaou i Fournier deixen el Madrid sense ‘final four’
- "A mi em pots jutjar pel meu rendiment, però no pel meu cos"
- Paula Crespí: «Les medalles són allà, és clar, però no donen vides extra»
- El Barça acaricia la Lliga després de derrotar el Llevant Badalona
- El futbol espanyol acomiada Manolo i el seu bombo