11 d’ag 2020

Anar al contingut

Mor un nadó de 13 dies per Covid-19, la víctima més jove del Regne Unit

El país registra 42.288 morts i suma 300.469 encomanats, el primer d'Europa i tercer del món

El Periódico

Mor un nadó de 13 dies per Covid-19, la víctima més jove del Regne Unit

Aaron Chown

Un nadó de només 13 dies, que aparentment no tenia problemes de salut previs, ha mort víctima de la Covid-19 al Regne Unit, va informar aquest dijous el servei nacional de salut (NHS) d’Anglaterra.

El nen seria la víctima més jove del virus al Regne Unit, que aquest dijous ha registrat 135 de morts més fins als 42.288 i suma 300.469 casos positius, cosa que situa aquest país com el primer d’Europa i tercer del món més afectat per la pandèmia, informa Efe.

Fins ara es considerava que la víctima britànica més jove de la Covid-19, sense afeccions preexistents, era Ismail Mohamed Abdulwahab, de 13 anys, que va morir el març passat.

Els nens semblen ser molt menys propensos a patir els efectes més greus del nou coronavirus, especialment si no compten amb patologies prèvies, però 19 menors de 19 anys han mort per aquesta malaltia als hospitals d’Anglaterra, va indicar l’NHS d’aquesta regió.

Els menors de 20 anys, menys vulnerables

Segons un estudi de l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres, publicat aquest dimarts a la revista ‘Nature Medicine’, les persones menors de 20 anys són pràcticament la meitat de susceptibles de contreure la Covid-19 que les que superen aquesta edat.

La investigació va assenyalar que els símptomes clínics apareixen en el 21% de les persones entre 10 i 19 anys que s’encomanen del nou coronavirus, un percentatge que augmenta fins al 69% en els adults majors de 70 anys.