NOVES MESURES

Les claus de la 'nova normalitat' a Catalunya

L'aforament als espais tancats serà del 50%, i als públics, del 75%, fins al 25 de juny

Els ciutadans es poden moure per tot el territori català sense restriccions

zentauroepp53582462 barcelona 30 05 2020  sociedad   reportaje de playas  ambien200530182355

zentauroepp53582462 barcelona 30 05 2020 sociedad reportaje de playas ambien200530182355

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat un decret pel qual Catalunya entrarà a partir de la mitjanit d’aquest dijous en la «fase de represa» i que substituirà la fase 3 decretada pel Govern, després que el Govern recuperi les competències que van ser centralitzades. Aquestes són les mesures que regiran a partir de divendres a Catalunya: 

Mobilitat

Els ciutadans es podran moure per tot el territori català sense restriccions.

Aforaments

Fins al 25 de juny, l’aforament als espais tancats serà del 50%, i als espais públics, del 75%. Després de la data, no hi haurà limitacions però sempre s’haurà de mantenir la distància física interpersonal de 2,5 metres quadrats de superfície per persona. 

Mascaretes

L’ús de la mascareta és obligatori per a les persones de més de sis anys en els mitjans de transport i en els espais tancats. També és exigible a la via pública, si no es pot mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres. Les persones que facin esport a l’aire lliure no necessàriament s’han de posar la protecció facial.

Distància física

En els espais tancats i en els espais oberts, s’haurà de mantenir la distància d’1,5 metres entre persones, és a dir, s’han de garantir els 2,5 metres quadrats de seguretat. Aquesta distància és especialment exigible en els llocs de treball o entre persones que no mantenen contacte de manera habitual. En el cas que no es pugui mantenir la distància, l’ús de la mascareta és obligatori.

Reunions i activitats d’oci

Està permesa la celebració de reunions familiars i d’activitats socials, també la pràctica esportiva no professional, sempre que no es generin aglomeracions ni se superi l’aforament establert. Els organitzadors hauran de vetllar pel manteniment efectiu de la distància física i garantir condicions d’higiene adequades posant a disposició dels usuaris condicions de neteja, desinfecció i ventilació.

Parcs infantils

Podran obrir els parcs infantils però els usuaris hauran d’utilitzar mascareta i mantenir la distància de seguretat. 

Esdeveniments a l’aire lliure

Els impulsors d’activitats a l’aire lliure han de tenir un control estricte del registre d’assistents o preassignar les localitats, fer obligatori l’ús de la mascareta i establir espais sectoritzats amb control de fluxos d’accés i sortida independents. Podran acollir un màxim de 2.000 persones o fins a 3.000 persones si se situen en seients preassignats.

Esdeveniments en espais tancats

Notícies relacionades

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat i els organitzadors hauran d’establir espais sectoritzats amb control d’accés i de sortida independents. Podran acollir entre un màxim de 1.000 persones o fins a 2.000 persones si se situen en seients preassignats.

Congressos i fires

Es poden celebrar congressos i fires sempre que en l’aforament de l’establiment es pugui calcular la distància de seguretat personal en 2,5 metres quadrats. L’ús de la mascareta serà obligatori, s’haurà de controlar el flux de participants, i podran acollir un màxim de 1.000 persones i fins a 2.000 amb seients preassignats. Els organitzadors hauran de posar a disposició dels assistents material de desinfecció i higiene de mans i elaborar un pla d’autoprotecció a disposició de les autoritats competents.