Sanitat adverteix que no hi ha evidència científica de l'efecte protector de la nicotina davant la Covid-19
Alguns estudis atribueixen a la nicotina propietats antiinflamatòries però «no tenen en compte els efectes perjudicials en les vies respiratòries i el sistema immunitari»

BAR11 BANGKOK TAILANDIA 30 05 05 Un hombre exhala una bocanada de humo de un cigarro en Bangkok Tailandia hoy lunes 30 de mayo Durante el dia internacional contra el tabaco que se celebra manana martes 31 de mayo se han organizado numerosos eventos alrededor de todo el mundo para concienciar a los fumadores de los riesgos que conlleva el tabaco Por otra parte el instituto de fomento de la salud tailandesa ha afirmado que desde el ano 2000 cada fumador ha bajado el consumo de cigarrillos de los 1 000 a los 800 pero cada vez mas mujeres y jovenes se enganchan a este vicio para demostrar una forma de vida independiente y moderna EFE Barbara Warton /
El Ministeri de Sanitat ha advertit que «no hi ha evidència científica» que demostri els suposats efectes protectors de la nicotina davant la Covid-19. «Al contrari, els estudis que ho apunten no tenen en compte els efectes perjudicials del tabaquisme en la salut, que perjudica les vies respiratòries i el sistema immunitari», expliquen en un comunicat.
En els últims dies s’han difós estudis realitzats en altres països que parlen del possible efecte beneficiós que la nicotina podria tenir en el procés d’infecció del virus que provoca la Covid-19. En aquests estudis s’atribueix a la nicotina propietats antiinflamatòries en els pacients, cosa que es relaciona amb un dels símptomes de la malaltia, que consisteix en un quadro inflamatori agut que provoca l’empitjorament del procés infecciós.
Mal a les vies respiratòries
«No obstant, aquestes investigacions són molt preliminars i no han passat pel procés de revisió d’experts, i s’han de rebre les seves conclusions amb cautela. A més, en els estudis difosos no es tenen en compte els efectes perjudicials que produeix la nicotina i el fum del tabac en les vies respiratòries dels fumadors i en el seu sistema immunitari, conseqüències sobre les quals existeix evidència científica abundant», argumenta el departament dirigit per Salvador Illa.
Notícies relacionadesDe la mateixa manera, recorden que resulta «igualment provat» que el consum de tabac empitjora el curs de les malalties respiratòries. En el cas de la Covid-19, Sanitat afegeix que «existeixen estudis que demostren una pitjor evolució de la malaltia en pacients fumadors i que indiquen que fumar comporta un risc 133 vegades més gran de desenvolupar una forma greu dels símptomes que en persones no fumadores».
Actualment, les revisions sobre la relació de fumar i la progressió de la Covid-19 conclouen, basant-se en l’evidència actual, que fumar s’associa amb la progressió negativa i els resultats adversos de la Covid-19. Així mateix, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que resulta probable que els fumadors siguin més vulnerables a la infecció causada pel coronavirus, com a conseqüència de la manipulació dels cigarrets i el contacte amb els llavis.
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- Investigació ‘La casa dels horrors’ d’Oviedo tenia un desmesurat consum d’aigua i una sala d’estudi per als tres nens
- Barcelona prorroga 24 hores el permís d’obres al Camp Nou
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Celebració especial Dia de la Mare: 30 frases i imatges per desitjar feliç dia a la mare
- Gran ensurt a La Gayola
- El TEDH insta Sèrbia a no usar armes sòniques