epis per als sanitaris

Un avió aterra al Prat amb 2,3 milions de mascaretes i 500 tests

El vol de la companyia Qatar Airways ha sigut contractat per l'empresa barcelonina Basic Devices SL

whatsapp-image-2020-03-31-at-211107

whatsapp-image-2020-03-31-at-211107

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Un avió aterra al Prat amb 2.300.000 mascaretes per a Catalunya, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. 

L’avió, de la companyia Qatar Airways contractat per l’empresa barcelonina Basic Devices SL, ha aterrat aquest dimarts a mitja tarda a l’aeroport de Barcelona. L’enviament se suma al que ja va realitzar la companyia la setmana passada i inclou 110.000 vestits de protecció per a sanitaris, 200.000 guants de protecció i 500 tests ràpids.

L’empresa barcelonina Basic Devices SL ha importat a Catalunya 3,4 milions de mascaretes en quatre dies, així com vestits de protecció sanitària, guants de protecció i diversos centenars de tests ràpids, que majoritàriament s’entregaran a la Generalitat.

L’enviament d’aquest dimarts se suma al que l’empresa va fer el cap de setmana en el marc de l’acord firmat amb la Generalitat, que contempla l’entrega de dos milions de mascaretes quirúrgiques, dos milions més de mascaretes N95/FFP2/KN95 i 1.051.281 vestits de protecció sanitària.

TSJC demana dotar els metges

Aquesta mateixa tarda, ha transcendit que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit a la Conselleria de Salut de la Generalitat, a l’Institut Català de la Salut (ICS), al Servei Català de Salut (CatSalut) i a 30 entitats més que dotessin els metges de totes les mesures de protecció necessàries perquè puguin desenvolupar les seves funcions «en condicions de seguretat».

Notícies relacionades

Segons una interlocutòria d’aquest dimarts consultada per Europa Press, la Sala Social del TSJC ha estimat en part la segona de les peticions del sindicat de Metges de Catalunya, formulades en un escrit presentat divendres passat.

Metges de Catalunya va sol·licitar mesures cautelaríssimes (inaudita parte) i en el seu cas mesures cautelars al TSJC contra la Conselleria de Salut, el CatSalut, l’ICS i 30 entitats concertades del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat) per incomplir la normativa vigent de prevenció de riscos laborals durant la pandèmia de coronavirus.