El sistema sanitari català s'expandeix al ritme de l'epidèmia del Covid-19

La sanitat catalana suma en els últims tres dies gairebé 1.600 llits entre els cedits pels hotels, els quatre pavellons poliesportius habilitats i l'hospital de campanya de Fira de Barcelona

guinardo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El sistema sanitari català s’està expandint al ritme que ho fa la pandèmia de coronavirus, que comença a donar indicis d’alentir-se, segons han anunciat amb precaució els experts, per evitar que en els pròxims dies s’arribi al col·lapse dels hospitals, sobretot de les unitats de cures intensives (ucis).

En total, la sanitat catalana ha sumat en els últims tres dies gairebé 1.600 llits per a malalts de coronavirus no greus entre els cedits pels hotels, els quatre pavellons poliesportius habilitats i l’hospital de campanya de Fira de Barcelona, de moment.

Els hotels de Barcelona han posat a disposició de les autoritats sanitàries unes 2.500 habitacions fins al moment, en el marc del projecte ‘Hotels Salut’

Diversos hotels de la ciutat de Barcelona ja tenen entre els seus hostes 290 malalts de Covid-19 i allotgen 117 professionals de la salut a les seves habitacions reconvertides en sales hospitalàries, i el pavelló poliesportiu de la Vall d’Hebron ha començat a acollir aquest dilluns els seus primers 22 malalts procedents de l’hospital.

Notícies relacionades

Per a aquest pròxim dimecres esperen tenir habilitat el pavelló CEM del Guinardó per esponjar l’Hospital de Sant Pau, i dijous es preveu obrir el Centre Esportiu Claror per alleujar la tensió de l’Hospital del Mar.

Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, aquesta setmana s’acabaran d’habilitar altres hotels i més pavellons per allotjar-hi malalts i dotaran més llits d’ucis de respiradors automatitzats i bifurcadores per a respiradors (que es poden utilitzar per a més d’una persona).

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions