EFECTES DEL VIRUS

Bargalló: «Després de Setmana Santa valorarem com i quan es reprèn el curs escolar»

El conseller d'Educació apunta que el curs que ve s'adaptaran els continguts que no es facin en aquest

Govern i universitats es reuniran la setmana que ve per consensuar calendari i model de la selectivitat

zentauroepp20263482 la garriga 07 09 2012 el instituto vil la romana hara jornad200326105649

zentauroepp20263482 la garriga 07 09 2012 el instituto vil la romana hara jornad200326105649

2
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que en el pròxim curs escolar hauran d’adaptar-se els continguts i ensenyaments que no s’hagin pogut estudiar en aquest, que, ha insistit, «no és un curs perdut». Bargalló ha emplaçat a valorar quan i com es reprèn aquest curs una vegada passi la Setmana Santa.

«Després de Setmana Santa valorarem quan podem reprendre presencialment el curs» i «veurem en quines condicions el reprenem de manera telemàtica», ha assenyalat en una entrevista a TV-3.

El titular d’Educació ha afirmat que el departament està esbrinant quins alumnes tenen dificultats per seguir els ensenyaments telemàtics o per telèfon mòbil per «estudiar de quina manera hi podem arribar». Si se segueix el curs de manera telemàtica, una de les possibilitats per arribar a més nens serà ampliar la col·laboració amb TV-3 per emetre continguts educatius, ha apuntat el conseller.

Segons el parer de Bargalló, el caràcter competencial i per projectes del sistema educatiu «permetrà personalitzar i compensar els continguts que els alumnes no hagin pogut tractar en aquest curs». I ha apuntat que els professors són «professionals excel·lents, que sabran adaptar el pròxim curs a l’actual».

Reunió sobre la selectivitat

El problema i la clau d’aquest curs està a segon de batxillerat, amb uns alumnes que havien cursat tres quartes parts del curs a l’inici del confinament, i en les proves d’accés a la universitat, que s’adaptaran als continguts estudiats, ha assegurat el conseller.

Notícies relacionades

Respecte a la selectivitat, la setmana que ve es reunirà el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –integrat pel Govern i les universitats– per consensuar el nou calendari de les proves d’accés a la universitat (PAU) i prendre «una decisió col·legiada» entre el Govern, les universitats i els representants dels estudiants. En la reunió, el CIC també acordarà la flexibilització en el model d’examen. El Ministeri d’Educació i les autonomies van acordar aquest dimecres que la selectivitat sigui entre el 22 de juny i el 10 de juliol, en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre en l’extraordinària.

També s’ha referit Bargalló als alumnes de la formació professional per defensar la continuïtat del curs: «Si deixéssim el curs invàlid, cal tenir en compte que hi ha estudiants d’FP a qui només els faltaven les pràctiques i no podem fer que tota una generació d’FP perdi un any per entrar al mercat laboral», a més, en professions per a les quals «hi ha demanda i que necessitem», ha conclòs.