REUNIÓ AQUEST MATÍ

La Selectivitat se celebrarà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

Se suspenen les proves d'evaluació de 3r i 6è de Primària, així com la de 4t d'ESO

selec / periodico

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Hi haurà prova d’accés a la universitat aquest any, com ja va recordar entre els ministeris d’Educació i Universitats, els rectors i les comunitats autònomes. L’EvAU –que afecta aquest curs 217.000 alumnes– no se celebrarà en les dates habituals, sinó entre el 22 de juny i el 10 de juliol en la seva primera convocatòria. La segona serà abans del 10 de setembre. Això són les dates proposades que, en tot cas, dependran de l’evolució de la pandèmia. Així ho acaba d’acordar el ministeri d’Educació junt amb els consellers en una reunió telemàtica presidida per la ministra d’Educació, Isabel Celaá. El model d’examen s’ajustarà a l’«excepcionalitat» que suposa l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del coronavirus per «no perjudicar» els alumnes que s’hi presenten.

Per assegurar que l’accés la universitat es produeix en termes d’equitat i justícia, s’ha acordat modificar el model i el contingut de les proves amb l’objectiu que els alumnes no es vegin perjudicats per no haver treballat a classe algun bloc o blocs de contingut en algunes de les matèries

En la conferència sectorial d’Educació també s’ha acordat suspendre les proves d’avaluació de 3r i 6è de Primària, així com la de 4t de l’ESO.

El Ministeri d’Universitats ha deixat clar que, tot i que la prova contemplarà tot el temari, cada estudiant podrà seleccionar un nombre de preguntes per bloc de composició àmplia. D’aquesta manera, «es garantirà al 100% que versarà sobre continguts que s’hagin treballat a l’aula». El departament que dirigeix Manuel Castells –que ha afegit que el temps de realització de l’examen serà el mateix– ha posat de manifest les barreres que implica el tancament escolar i el confinament a les llars, perquè no tots els alumnes tenen la capacitat (tecnologia, espai adequat...) per seguir les classes ‘online’, tal com han proposat la majoria d’autoritats educatives.

Formació Professional

Notícies relacionades

Així mateix, la conferència sectorial ha aprovat flexibilitzar les pràctiques al centre de treball per superar el curs de Formació Professional, ampliant el període establert al calendari escolar. La durada de la formació al centre de treball es limita de manera excepcional a les hores mínimes recollides en la normativa bàsica: 220 hores També s’integrarà aquest mòdul amb un mòdul de projecte perquè es puguin abordar els objectius associats a l’entorn laboral.

Respecte al tancament escolar i el curs lectiu, Educació ha insistit que, de moment, no es planteja que les classes presencials acabin al març.  En tot cas, l’11 d’abril –quan finalitza, en principi, el termini de l’estat d’alarma decretat pel Govern– Celaá es tornarà a reunir telemàticament amb els responsables d’Educació de les autonomies i estudiaran «com s’afronta el final del curs», en paraules de la ministra. «Esperem que hi pugui haver una activitat presencial per repassar els continguts més importants». «En cas de no ser així, adoptarem decisions i mesures. Però cap família s’ha de preocupar en excés per aquest aspecte. Prou preocupant ja és la situació general. Estem treballant perquè cap alumne ni alumna perdi el curs. Tots ells seran avaluats en condicions d’equitat i justícia».

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions