CRISI SANITÀRIA MUNDIAL

Igualada exigeix al Govern central i al Govern català «respostes immediates» per als treballadors de la zona

L'alcalde reclama protegir els drets laborals dels que no poden acudir al seu lloc de treball

Policia local i Mossos detenen dues persones per atracar presumptament una farmàcia amb una destral

zentauroepp52874597 20 03 20 igualada brot de coronavirus  confinament de la pob200321133355

zentauroepp52874597 20 03 20 igualada brot de coronavirus confinament de la pob200321133355 / Marc vila

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcalde d’IgualadaMarc Castells, ha exigit aquest dissabte tant al Govern com al Govern central «respostes immediates» per garantir els drets laborals dels treballadors de la conca d’Òdena (Barcelona), que roman confinada pel coronavirus  des del 13 de març.

Castells ha explicat, en una roda de premsa amb la resta d’alcaldes de la zona connectats per videoconferència, que, a causa de l’aïllament de la zona, els treballadors que tenen els seus llocs de treball fora del perímetre acordonat i que no han donat positiu per Covid-19 estan indefensos quant a drets laborals.

«Hi ha un problema col·lateral i volem respostes a la inquietud de treballadors que estan absolutament desprotegits dels seus drets laborals», ha afirmat. «Els treballadors que han donat positiu tenen dret a les contingències per accident laboral», però, ha remarcat, «tots aquells que són a casa i que, a causa del confinament, no poden anar a treballar fora de la conca d’Òdena són en territori de ningú en matèria laboral», ha continuat.

«No valen excuses, cal garantir els seus drets i demanem al Govern i a l’Estat, a la Secretaria de la Seguretat Social, que els hi garanteixi. No podem deixar aquestes persones així, exigim respostes immediates a problemes que fa més d’una setmana que haurien d’estar resolts», ha dit Castells.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

En la mateixa compareixença ha anunciat que davant el CAP Anoia, i davant l’estació de Ferrocarrils, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) instal·larà «un punt d’atenció sanitària», amb l’objectiu de determinar si les persones amb símptomes han d’acudir al CAP o a l’hospital, o si els seus símptomes són lleus. També ha comunicat que al CAP s’ha habilitat un espai per al descans dels professionals assistencials perquè faran guàrdies de 24 hores.

«Està augmentant el nombre de morts. Estem al peu del canó per resoldre totes les circumstàncies sobre aquest episodi», ha afirmat Castells.

Dos arrestats per un assalt

Notícies relacionades

Mentrestant, la policia local d’Igualada i els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones com a presumptes autors d’un atracament amb una destral que va tenir lloc dimecres en una farmàcia del centre d’Igualada. Un dels sospitosos va ser identificat i detingut divendres a l’avinguda Àngel Guimerà, segons ha informat el cap de la policia local, Jordi Dalmases, a la mateixa roda de premsa.

El presumpte lladre va ser traslladat a dependències policials, i posteriorment els Mossos van detenir el que consideren l’altre autor de l’atracament.