Torra insistirà que s'ha de confinar Catalunya en la reunió de presidents autonòmics

Budó contesta a Marlaska que el Govern no ha sigut deslleial amb l'Executiu central

zentauroepp52805086 coronavirus torra200316144542

zentauroepp52805086 coronavirus torra200316144542 / Govern de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Quim Torra insistirà aquest diumenge en la seva petició de confinar Catalunya davant la resta de presidents autonòmics, que es reuniran amb el president del Govern, Pedro Sánchez, per via telemàtica. La consellera de la Presidència i portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, va afirmar que la pretensió de Torra en aquesta segona trobada de coordinació entre autonomies continua sent aconseguir l’aïllament de la regió per frenar l’impacte de la pandèmia, una mesura que Sánchez desestima.

«Torra participarà en aquesta conferència malgrat que encara no té resposta a les qüestions que va posar sobre la taula en l’anterior reunió», va etzibar Budó, crítica amb la negativa de l’Executiu central que, al seu torn, segueix molest amb el cap del Govern per haver assegurar, en una entrevista a la BBC, que el Govern no vol tancar Catalunya i diu que no és necessari, que és preferible mantenir oberts els ports i els aeroports».

Budó va rebutjar que el Govern s’estigui comportant de forma deslleial amb aquest tipus de declaracions: «Reitero la màxima col·laboració per fer front a aquesta pandèmia», va indicar, preguntada per les declaracions del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va demanar a Torra «un mínim de lleialtat institucional i un mínim de cooperació». La consellera va dir que no és moment de caure en xocs polítics però, alhora, va insistir de nou en el confinament de Catalunya i es va recolzar que fins a setanta experts reclamen el «confinament total» en un manifest.

Notícies relacionades

El titular del Departament d’Interior, Miquel Buch, va dir que l’Executiu central «és més moderat» que el català i «no pren aquestes decisions difícils que nosaltres voldríem prendre». «Desgraciadament» al Govern no li queda més remei que «supeditar-se al gabinet de Sánchez, va afegir.

La trobada entre presidents començarà a les 10 hores i servirà per reforçar les línies de coordinació i col·laboració. Sánchez ja va reunir els caps de governs autonòmics el diumenge 15 de març i tots ells, tret de Torra, van subscriure un document conjunt d’unitat d’acció davant del coronavirus.