EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

La Comissió Europea destina 80 milions a una empresa emergent per desenvolupar una vacuna

S'ha aprovat un paquet econòmic d'ajuts per a les empreses emergents que ajudin el tractament, realització de proves i monitoratge de l'expansió del coronavirus

Suposadament Donald Trump va oferir 1.000 milions per comprar la cura per als Estats Units

vacuna

vacuna / Ted S. Warren (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea ha anunciat que destinarà 164 milions d’euros per a les empreses emergents i petites empreses que ajudin en el tractament, realització de proves i monitoratge de l’expansió del coronavirus. Entre aquestes empreses, es troba CureVac, una petita empresa alemanya que condueix un estudi amb una vacuna experimental per al coronavirus. 

L’òrgan europeu ha aprovat un injecció de fins a 80 milions d’euros per a l’empresa amb seu a Tübingen, Alemanya, que està investigant i desenvolupant una cura per al Covid-19. 

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va mantenir una reunió amb l’empresa via videoconferència per conèixer quina era l’estructura i funcionament del projecte. «En aquesta crisi de salut pública és important que recolzem els nostres investigadors i companyies tecnològiques líders», ha assegurat Von der Leyen.

Donacions anteriors

Fundada l’any 2000, CureVac és una empresa biofarmacèutica que ha desenvolupat una tecnologia innovadora que pretén erradicar greus malalties a través de vacunes que no precisin ser conservades en fred per mantenir l’estabilitat. 

La Comissió Europea va reconèixer el potencial d’aquesta empresa per crear vacunes d’importància vital per salvar milions de persones a tot el món i ja ha rebut altres invesriones europees per desenvolupar projectes previs. 

Trump va provar de comprar-la

Notícies relacionades

El ministre alemany d’Economia, Peter Altmaier, va respondre amb un taxatiu «Alemanya no està en venda» a la informació publicada diumenge per un diari que informava d’un suposat pla del president dels Estats Units, Donald Trump, per obtenir en exclusiva una vacuna contra el nou coronavirus.

Segons el Welt am Sonntag, que citava fonts oficials alemanyes, l’entorn del mandatari nord-americà hauria ofert 1.000 milions de dòlars a científics del laboratori farmacèutic CureVac a canvi dels drets d’una vacuna que només estaria disponible als Estats Units.