ESTAT D'ALARMA

Prohibit trepitjar el carrer tret de per necessitat a tot Espanya

Ningú podrà sortir de casa tret de per adquirir els productes imprescindibles i anar a treballar

Es permet la tornada a casa dels que s'han escapat de les capitals aquest cap de setmana

zentauroepp52768677 madrid200313103032

zentauroepp52768677 madrid200313103032 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El decret ho expressa amb altres paraules però la principal mesura del decret d’estat d’alarma de cara a la població es resumeix en aquestes: queda prohibit sortir de casa tret de per a causes molt concretes. Entre les quals anar a treballar, a l’hospital, comprar aliments, productes farmacèutics i altres de primera necessitat. També anar al banc, tornar al lloc de residència, cuidar a majors o dependents i per «altres causes de força major o necessitat» que no es defineixen.

Notícies relacionades

Productes de primera necessitat es consideren els venuts als pocs locals que seguiran oberts, entre els quals figuren les quioscos, papereries, perruqueries i tintoreries. 

 Sí que es permetrà treure a passejar al gos, tot i que no sembla que es permeti passejar a les persones. Almenys no surt en el text del decret ni ho ha dit Pedro Sánchez. Al permetre la tornada a la primera residència es facilita la tornada a casa dels que han sortit de les capitals aquest cap de setmana. Altrament s’hauran de quedar tancats a la seva segona residència. L’objectiu és evitar al màxim el contacte entre persones amb el menor impacte econòmic, per això es permet anar al centre laboral quan l’empresa no pugui facilitar el teletreball.