EPIDÈMIA GLOBAL

Coronavirus: malestar a la Cerdanya per l'arribada de barcelonins

«No està bé que gent de Barcelona vingui aquí. Això no són unes vacances», afirma el director de l'Hospital de Cerdanya

alp

alp / JOAN CASTRO/ICONNA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La crisi del coronavirus, amb el tancament d’escoles, el teletreball, el tancament de bars i restaurants, el confinament i ara l’estat d’alerta, ha motivat que ciutadans decidissin sortir de la seva ciutat de residència habitual rumb a altres destinacions de segona residència o vacacionals. És el cas de molts madrilenys que han sortit cap a la costa i també dels barcelonins, que han fet el mateix rumb a la Cerdanya.

Les carreteres cap a aquesta comarca catalana, el túnel i el peatge del Cadí i, sobretot, els comerços i supermercats de poblacions de la Cerdanya han experimentat en les últimes hores una inusitada afluència de barcelonins que han decidit instal·lar-se aquí per passar aquest període de confinament i que, clar, necessiten omplir el rebost. Els supermercats, carnisseries, botigues de verdures de Puigcerdà i altres municipis pròxims han treballat intensament les últimes hores per atendre els visitants.

Un dels equipaments que està en alerta ja no només pel virus sinó també per l’arribada inesperada de potencials contagis és l’Hospital de Cerdanya. El seu director, Francesc Bonet, ha sigut clar: «No està bé que gent de Barcelona vingui cap aquí», ha dit recordant el que ja assenyalen les autoritats: les mesures preventives inclouen evitar desplaçaments i que no es prengui aquest període de prevenció davant de la crisi del Covid-19 com unes «vacances». Bonet recorda les consignes d’evitar els contactes socials per evitar que els contagis s’estenguin i que en cas de sospitar que es té el virus, no es vagi a l’hospital, sinó que es comuniqui per telèfon.

Notícies relacionades

L’Hospital de la Cerdanya compta amb sis habitacions individuals, que es podrien doblar per si fa falta aplicar mesures d’aïllament a algun pacient. El centre també ha organitzat circuits específics per moure aquelles persones que siguin sospitoses de tenir el virus. Així mateix, el personal sanitari s’ha dividit en dos equips paral·lels; un es dedica a atendre pacients sospitosos i l’altre, a la resta. 

A les xarxes socials ‘Cerdanya’ és tendència en les últimes hores reflectint el malestar de ciutadans amb els que han sortit de Barcelona rumb a aquesta comarca pirinenca.