LA LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

Ensenyament tanca una escola a Badalona després d'aïllar 17 professors

La Generalitat suspèn totes les activitats que se celebrin «fora del centre» i les que impliquin «professorat no docent o alumnat» de diverses escoles

Lod (Israel), 10/03/2020.- Passengers wearing protective masks walk at the departure terminal of Ben Gurion International Airport, near Tel Aviv, Israel, 10 March 2020. Israel authorities imposed major restrictions on all travelers entering Israel, including a two weeks home quarantine of all arrivals from all countries to prevent the spread of COVID-19 coronavirus. EFE/EPA/ATEF SAFADI

Lod (Israel), 10/03/2020.- Passengers wearing protective masks walk at the departure terminal of Ben Gurion International Airport, near Tel Aviv, Israel, 10 March 2020. Israel authorities imposed major restrictions on all travelers entering Israel, including a two weeks home quarantine of all arrivals from all countries to prevent the spread of COVID-19 coronavirus. EFE/EPA/ATEF SAFADI / ATEF SAFADI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Educació ha ordenat el tancament durant 15 dies de l’escola Feliu i Vegués de Badalona, després d’haver confinat 17 professors per coronavirus. La conselleria justifica que davant de tants membres del personal aïllats es fa difícil mantenir l’activitat per a 388 alumnes. El centre ha avisat que comptarà amb un servei de guarda per als pares que necessitin organitzar-se. 

La Conselleria també ha instat els centres catalans a suspendre totes les activitats no lectives (és a dir, les que es fan fora de l’horari escolar) que es facin «fora del centre» i impliquin «professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament». Es veuran afectades les fires, trobades o certàmens. El motiu: el risc de propagació del coronavirus. La mesura, de moment, no és tan dràstica com la de la Comunitat de Madrid, que s’ha vist obligada a tancar escoles fins al 26 de març.

En un comunicat emès aquest dimarts, Ensenyament matisa que les sortides lectives que impliquin «un sol centre» es podran mantenir.  A més, la conselleria no participarà en la pròxima edició del Saló de l’Ensenyament, que estava prevista per a la franja de dies compresa entre el 18 i el 22 de març, i insta tots els centres a anul·lar les visites a aquest esdeveniment.

Notícies relacionades

També continuen suspeses, tal com es va informar el 6 de març, totes les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes de formació professional, cosa que també afecta els alumnes de l’ESO i batxillerat. Ensenyament també suspèn l’activitat docent que s’ofereix als centres hospitalaris per a nens ingressats.

Tot i així, es mantenen les portes obertes que es fan als centres aquests dies i hi haurà «personal substitut» davant de «qualsevol incidència» que es produeixi aquests dies.