efectes de l'epidèmia

Les aerolínies comencen a suspendre les seves connexions amb Itàlia

Ryanair deixarà de volar entre els dos països des d'aquest 11 de març i fins al 8 d'abril

zentauroepp49609435 economia pilotos ryanair190829172325

zentauroepp49609435 economia pilotos ryanair190829172325 / RYANAIR

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Ryanair ha aunciat la suspensió de la seva programació completa de vols cap a/des d’Itàlia, després de la decisió presa pel govern italià de «bloquejar» tot el país per contenir la propagació del virus Covid-19. Les noves retallades addicionals s’aplicaran de la següent manera: des de les 24.00 hores del dimecres, 11 de març, fins a les 24.00 hores del dimecres 8 d’abril, Ryanair suspendrà tots els vols domèstics a Itàlia. Des de les 24.00 hores del divendres, 13 de març, fins a les 24.00 hores del dimecres 8 d’abril, Ryanair suspendrà tots els vols internacionals a Itàlia.

La companyia irlandesa explica que tots els passatgers afectats han sigut notificats per correu electrònic per informar-los d’aquestes cancel·lacions. I destaca que aquells que vulguin ser repatriats poden obtenir una reubicació gratuïta en un vol de Ryanair que operi abans de l’entrada en vigor d’aquestes mesures, és a dir, en aquells vols que operin abans de la mitjanit del divendres, 13 de març. Els passatgers afectats podran elegir entre un reemborsament complet o crèdits de viatge que poden ser bescanviats en vols de Ryanair durant els pròxims 12 mesos.

Norwegian suspèn 3.000 vols

L’aerolínia de baix cost Norwegian va anunciar aquest dimecres la cancel·lació d’uns 3.000 vols des de mitjans de març fins a meitat de juny, que representen el 15% de la capacitat total, i la suspensió temporal de llocs de treball a causa de la caiguda de la demanda produïda pel coronavirus. La companyia no té vols a Itàlia, però fonts de l’aerolínia destaquen que la suspensió dels vols del Govern entre Itàlia i Espanya també afectarà els vols entre Espanya i el país transalpí.

Notícies relacionades

La companyia noruega va assenyalar en un comunicat enviat a la Borsa d’Oslo que les cancel·lacions afectaran tota la seva xarxa i que donarà a conèixer detalls «tan aviat com estiguin llestos per ser implementats», igual com altres mesures com les suspensions d’ocupació «d’una part significativa de la seva plantilla». Norwegian ja ha iniciat consultes formals amb els sindicats sobre les suspensions per a membres de les tripulacions, empleats de terra i en oficines.

Efectes aeroportuaris

Olivier Jankovec, director general d’ACI Europe ha comentat respecte a la situació aeroportuària a Europa: «Ara per ara, els aeroports a Itàlia són clarament els més afectats. Fins i tot abans de la decisió d’ahir de posar tot el país sota pany i clau, els aeroports italians ja es van enfrontar a una caiguda lliure dramàtica en el trànsit de passatgers, amb disminucions que van superar el -60% en la majoria dels llocs durant el cap de setmana. Però el que ara estan preparant és un col·lapse total en la connectivitat aèria i la possibilitat de perdre la major part dels seus ingressos. Instem el Govern italià que respongui ràpidament i positivament a la sol·licitud que els aeroports italians han fet per a mesures de suport d’emergència».