COVID-19

Ni pangolí ni ratpenat: No hi ha evidències que siguin transmissors del coronavirus

Un grup d'investigadors de Granollers han desmentit la versió que els mamífers alats eren els principals transmissors d'aquesta nova malaltia

undefined52541899 17 02 2020 murci lago de una especie amenazada encontrado en200228184623

undefined52541899 17 02 2020 murci lago de una especie amenazada encontrado en200228184623 / ENDESA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCN) i de la Societat Espanyola de Virologia han recordat que existeix una falta d’«evidències» que els ratpenats transmetin el coronavirus als humans.

Així ho han indicat aquest divendres en un comunicat, en què precisen que s’ha difós aquesta informació «sense que hi hagi cap evidència científica validada» i això suposa causar alarma cap a uns animals que compten amb baixa acceptació entre la ciutadania.

Han remarcat que els estudis de filogènia molecular més recents, que permeten conèixer la història evolutiva dels virus, «no han aconseguit trobar cap coronavirus animal igual que el causant del brot al mercat de Wuhan».

Els especialistes han recordat el paper «transcendental» que juguen les colònies de ratpenats per mantenir l’equilibri dels ecosistemes, a l’hora de menjar insectes com mosquits i plagues agrícoles.

Notícies relacionades

En aquest sentit, han remarcat la importància que, «a falta d’informació precisa i d’eines per comprendre els avenços de coneixement que es van produint», la percepció és superficial i fa que es vegi aquests mamífers com a perillosos.

 

Temes:

Coronavirus