VIGILÀNCIA EXTREMA

Madrid: El pacient de l'Hospital Puerta del Hierro de Madrid dona negatiu en coronavirus

Encara queda per confirmar un cas a l'Hospital Gregorio Marañón

hospitalgregoriomaraonexterior

hospitalgregoriomaraonexterior

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El pacient de nacionalitat italiana que va acudir a l’Hospital Puerta del Hierro i que estava en estudi per la possibilitat que hagués contret el coronavirus ha donat negatiu en l’analítica efectuada sobre el virus, segons fonts de la Conselleria de Sanitat. Ara, només queda un pacient en avaluació a l’Hospital Gregorio Marañón, com ha assenyalat aquesta tarda el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, a la seva arribada al Consell Interterritorial de Sanitat.

Fins ara, la Comunitat de Madrid ha descartat els 200 casos avaluats des que es va declarar el brot de coronavirus el 30 de desembre passat.

Els dos casos estaven en avaluació segons els criteris epidemiològics i clínics, ha explicat el conseller abans de participar en el Consell Interterritorial. «Ja vam tenir una primera fase quan es va detectar el brot a la Xina i ara amb aquesta segona zona del nord d’Itàlia estem tenint alguns casos», ha apuntat.

Notícies relacionades

En cas de confirmació com a positius, Ruiz Escudero va dir que s’activaria la ruta assistencial que el servei madrileny de salut té preparada, per recordar que s’ha ampliat la denominació de cas a les zones on es considera que hi pot haver risc epidemiològic per haver tingut ja pacients amb coronavirus, que ja no és només la Xina sinó també Corea, el Japó, l’Iran i quatre regions del nord d’Itàlia.

«Nosaltres fem aquest control epidemiològic i després, per descomptat, han de tenir els símptomes perquè es confirmi per la dues vies, per la via epidemiològica i per la via clínica», ha postil·lat Ruiz Escudero, que ha negat que els hospitals madrilenys estiguin revisant els casos amb pneumònia greu.