PREOCUPACIÓ A BARCELONA

«Cancel·lacions puntuals» en apartaments per al Mobile Congress pel coronavirus

La patronal afirma que les reserves han crescut set punts al febrer amb relació a l'any passat

control

control

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les reserves d’apartaments turístics de cara al Mobile World Congress (MWC) han crescut set punts percentuals amb relació a l’any passat en aquestes dates, tot i que el temor del coronavirus de Wuhan ha provocat algunes cancel·lacions, segons dades del sector. [Seguiu l’última hora del coronavirus, en directe].

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, ha confirmat aquest dimecres que han registrat «algunes cancel·lacions puntuals» en els allotjaments de cara al Mobile, però ha insistit que el sector ha crescut aquest febrer respecte a l’any anterior, passant de 79,92% de reserves a 86,31 el 2020. 

Incidència mínima

Davant de la renúncia de l’empresa coreana LG a participar en la pròxima edició del Mobile Congress, que tindrà lloc del 24 al 27 de febrer, la patronal dels apartaments ha comunicat que la incidència del coronavirus de Wuhan està sent, de moment, mínima. 

Notícies relacionades

Malgrat els millors resultats respecte a l’exercici anterior, Alcántara ha fet una crida a la «prudència» i ha insistit en la importància que pot arribar a tenir el coronavirus de Wuhan al seu sector a mitjà i llarg termini, sobretot tenint en compte el creixement del turisme xinès a Barcelona.

Apartur, amb 9.600 apartaments actualment, ha destacat la importància del MWC, quan els preus de les seves vivendes arriben a xifres molt similars a la temporada alta d’estiu, els mesos de juliol i agost.