AQUEST MIGDIA

Mor una dona de 60 anys quan bussejava a les illes Medes

La bussejadora s'ha esvanit abans de poder tornar a la superfície

zentauroepp29506105 islas medas  illes medes  costa brava      foto  turol jones180512121110

zentauroepp29506105 islas medas illes medes costa brava foto turol jones180512121110

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una dona de 60 anys ha mort aquest divendres al migdia a l’Estartit, a Torroella de Montgrí (Girona), mentre practicava busseig a les illes Medes amb un centre d’immersió local.

El sinistre ha tingut lloc sobre migdia quan la dona, de nacionalitat francesa, es trobava fent immersió a la zona de les illes Medes juntament amb un grup format per altres bussejadors compatriotes.

La dona, que ja havia bussejat en aquesta zona en altres ocasions durant els últims anys, s’ha començat a trobar malament, ha alertat una companya que bussejava amb ella i un dels guies del grup l’ha ajudat a pujar a la superfície. Quan encara faltaven una desena de metres per arribar a la superfície, la dona ha perdut el coneixement i al sortir a la superfície ha sigut traslladada amb una embarcació del centre de busseig fins al port.

Autòpsia en marxa

Alertats els serveis d’emergències, han acudit al lloc agents de la policia local i ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Poc després de la una del migdia, i sense haver pogut fer res per salvar-li la vida, el metge del SEM ha certificat la mort de la dona.

Notícies relacionades

El cos ha sigut traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), on està previst que els forenses li facin l’autòpsia i es pugui conèixer la causa exacta de la mort.

Els agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l’Estartit s’han fet càrrec de la investigació del cas, que porta el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.