AQUESTA TARDA

d3pvjq1xsae7so3

d3pvjq1xsae7so3

Un terratrèmol de 4,2 graus al Pirineu es nota a tot Catalunya

L'epicentre de la tremolor s'ha localitzat a Ribera d'Urgellet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres, cap a les 17.30 h, la majoria de poblacions de Catalunya han percebut una tremolor d’una magnitud de 4,2 en l’escala de Richter originada al Pirineu de Lleida. Segons un informe emès per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’epicentre del sisme s’ha localitzat a la Ribera d’Urgellet, un municipi de la comarca de l’Alt Urgell, a només un quilòmetre de profunditat. L’Institut Geogràfic Nacional (IGN), dependent del Ministeri de Foment, ha elevat la magnitud a 4,5 graus i el situa com el més potent des que va començar aquest mil·lenni a la zona pirinenca.

La tremolor i les seves posteriors rèpliques, totes de menor intensitat, han sigut percebudes en gran part del territori català. El primer informe emès per l’IGN sobre el terratrèmol inclou una llista de ciutats en les quals s’ha sentit la tremolor: Binefar, El Pla de Sant Tirs, Ribera d’Urgellet, la Seu d’Urgell, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, Sort, Tarragona, Valls, Badalona, Barbastre, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Osca, l’Hospitalet de Llobregat, Montsó, Sant Cugat del Vallés i Torredembarra.

El terratrèmol ha tingut lloc en una de les zones sísmiques més actives de la geologia catalana. Segons la magnitud del terratrèmol, tot apunta que la tremolor s’ha percebut en gran part del territori de manera més o menys intensa per la seva poca profunditat, però sense deixar danys.

Altres sismes

Segons les dades recollides per l’ICGC sobre sismes percebuts per la població, des que va començar l’any hi ha hagut quatre tremolors més de baixa intensitat (tots amb una magnitud d’entre 2,2 i 2,6). L’epicentre d’aquests s’ha situat en zones com el Pirineu Oriental, el Pallars Jussà, el Berguedà, la Cerdanya i les Balears.

Notícies relacionades

Per trobar un terratrèmol d’una magnitud similar al d’aquest dimecres, d’acord amb la informació proporcionada per l’ICGC, ens hem de remuntar a uns anys enrere. El 2015 es va percebre una tremolor de 4,3 graus a la Costa de l’Alt Empordà; el 2013 n’hi va haver tres més d’entre 4,1 i 4,3 graus entre la costa de Castelló i Tarragona. 

Obrim un fil directe per recollir les últimes notícies sobre la tremolor:

Actualitzar

Fa 1842 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Fa 1843 dies

Carregar més