Xarxes socials

Condemnat per exhibir a Instagram la crema d'una foto amb la seva exparella

L'actual parella de l'acusat, multat per difondre la instantània, va calar foc a la imatge

instagram

instagram

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Audiència d’Alacant ha confirmat la condemna per un delicte lleu de vexacions d’un home que va exhibir en el seu compte d’Instagram la crema d’una fotografia en què apareixia al costat d’una antiga companya sentimental.

Així es recull en una sentència datada el 4 de juny passat que desestima un recurs d’apel·lació del condemnat i confirma la resolució d’un jutjat especialitzat en violència masclista de Dénia (Alacant).

La persona que va calar foc a la imatge, i que així apareixia en un vídeo i en una fotografia publicats el 21 de desembre de l’any passat a l’esmentada xarxa social, ésl’actual parella de l’acusat, que haurà de pagar ara una multa de 360 euros.

La víctima se’n va assabentar perquè una amiga li va enviar diverses "captures de pantalla" de mòbil i va presentar una denúncia que va recaure en el Jutjat de Violència sobre la Dona 1 de Dénia.

La titular d’aquest òrgan va condemnar el 14 de febrer passat l’excompany sentimental de la denunciant a dos mesos de multa, amb una quota diària de sis euros, com a autor d’un delicte lleu (antiga falta) de vexacions injustes.

La sentència va ser recorreguda en apel·lació pel denunciat davant de la Secció Primera de l’Audiència d’Alacant, la sala que té atribuïdes en aquesta institució judicial els casos de violència sobre la dona.

"Animadversió patent"

El recurrent al·legava que existia una "animadversió patent" per part de la víctima cap a ell derivada d’una relació de parella conflictiva que havia durat quatre anys.

A més, la seva advocada va exposar davant del tribunal que la fotografia i el vídeo pujats al compte d’Instagram del seu client podien haver sigut manipulats.

L’Audiència d’Alacant ha rebutjat ara aquests arguments i ha determinat que la valoració de la prova realitzada pel Jutjat de Dénia és correcta.

Notícies relacionades

El denunciat va atribuir la publicació de les imatges a la seva actual parella, de la qual va dir que disposa de la contrasenya del seu compte a Instagram, però no va demanar la seva declaració en el judici, tal com recorda el tribunal d’apel·lació.

"És per això que, havent sigut realitzada la publicació en el compte de la seva titularitat i no acreditant una autoria aliena, és procedent confirmar la sentència dictada", conclou la decisió judicial.