Desallotjaments voluntaris

Un nou flux de lava i cendres provoca el pànic a Bali

Dijous passat una altra erupció va obligar a tancar l'aeroport de Bali durant 12 hores

volcan

volcan

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un nou flux de lava i cendres que baixa de la muntanya Agung, a l’illa indonèsia de Bali, va provocar el pànic aquest dilluns entre els residents, que van començar a abandonar les zones veïnes al volcà de forma voluntària, segons han informat les autoritats.

L’Agència de Mitigació de Desastres Naturals (BNPB, per les sigles en anglès) va indicar que l’erupció va durar prop de set minuts. Diversos testimonis han assenyalat que el volcà va expulsar roques a una distància d’uns 2 quilòmetres.

"Els residents han començat a anar-se’n voluntàriament", va explicar Sutopo Nugroho, portaveu de l’agència, que va indicar que l’aeroport de Ngurah Rai es manté operatiu i en funcionament malgrat la nova erupció.

Aquesta notícia arriba després que les autoritats d’Indonèsia ja ordenessin dijous passatel tancament de l’aeroport de Bali durant 12 hores per una altra erupció de la muntanya Agung.

Durant la seva activitat, el volcà va expulsar un núvol de cendres d’uns 2.000 metres d’alçària, segons van explicar fonts governamentals al diari local ‘Jakarta Post’.

Notícies relacionades

Així mateix, Bali va indicar que l’aeroport Ngurah Rai també estaria tancat des de les 3 hores (11 hores GMT) fins a almenys les 19 hores (3 hores GMT) de divendres. La decisió va ser presa després que un pilot detectés un núvol volcànic a una gran altura.

L’erupció va provocar la cancel·lació de 446 vols des de dijous, inclosos els operats per la companyia malàisia AirAsia i l’australiana JetStar.

Temes:

Volcans