maltractament animal

Denunciat per haver matat a trets dos gossos d'un educador caní en un poble de Lleida

El veí de Sarroca de Bellera, que declararà el 2 de juliol al jutjat de Tremp, estava carregant els cossos en una furgoneta quan van arribar els Mossos

zentauroepp38582619 perro gran danes180629183403

zentauroepp38582619 perro gran danes180629183403

2
Es llegeix en minuts
Acn / Sarroca de Bellera

Un veí de Sarroca de Bellera (el Pallars Jussà), A. P. C., declararà dilluns, 2 de juliol, al jutjat de Tremp després que un jove l’hagi denunciat per haver matat a trets els seus dos gossos, a mitjans de maig. El propietari dels animals, que és educador caní, estava passejant pels afores del municipi quan els animals es van allunyar d’ell. En la seva denúncia als Mossos explica que, a l’anar-los a buscar, va escoltar trets i els va trobar morts al costat d’A. P. C., que portava una arma llarga. El jutge decidirà, després d’escoltar les declaracions, si els fets són constitutius d’un delicte de maltractament animal i si asseu el presumpte autor al banc dels acusats.

Des de la Plataforma Animalista Terres de Lleida han denunciat els fets que consideren "propis de temps passats, quan se sacrificava els animals de companyia sense cap mirament" i han recordat que la llei de protecció del 2008 va deixar de considerar els animals com a coses i que preveu multes de fins a 20.000 euros. A més, el Govern va aprovar el 2013 la reforma del codi penal que contempla penes de sis a 18 mesos de presó per a les persones que causin la mort d’un animal domèstic.

"Cap indici d’atac"

Segons un comunicat fet públic per la plataforma, quan el propietari dels gossos va arribar al lloc es va trobar els dos animals morts: la femella amb un tret a l’abdomen i el mascle amb diversos trets. Al costat dels animals hi havia A. P. C. amb una arma a les mans proferint crits en contra dels animals i del propietari. Segons expliquen, acusava el gossos de voler atacar un vedell, però "no hi havia cap indici d’atac" i, a més, segons el propietari, que és educador caní, "eren gossos molt sociables".

Notícies relacionades

El comunicat de la plataforma afegeix que el propietari "ple de ràbia i dolor" va decidir anar a denunciar els fets i que quan va tornar amb els Mossos, el presumpte autor dels trets estava carregant els dos gossos en una furgoneta, "segurament amb la intenció de fer desaparèixer els cossos", sospiten. La plataforma espera que després de les primeres declaracions de dilluns es jutgi A. P. C. per la mort dels dos gossos i que se'l condemni perquè no hi ha res "que pugui justificar la cruel acció comesa".

"Si és així, la gent animalista, encara que dolguda i trista, respirarà alleujada perquè s’haurà demostrat que la llei de protecció no és paper mullat, sinó que s’aplica la sanció corresponent a la falta comesa, per exemple, i que es té en compte la protecció de tots: animals i persones", acaba el seu escrit.