Crisi migratòria

Ascendeixen a 432 els immigrants rescatats a l'estret de Gibraltar

Les arribades d'embarcacions se succeeixen als ports gaditans de Barbate, Tarifa i Algesires

zentauroepp43967638 libia inmigrantes180625161439

zentauroepp43967638 libia inmigrantes180625161439

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Efectius de Salvament Marítim i Guàrdia Civil han rescatat un total de 432 persones aquest dilluns en aigües de l’estret de Gibraltar a bord de 19 pasteres, que han sigut traslladats als ports gaditans de Barbate i Tarifa. Fonts del dispositiu han explicat que la Guàrdia Civil ha localitzat aquesta matinada una pastera amb 55 immigrants d’origen magribí a quatre milles del cap Trafalgar.

En aquesta pastera viatjaven dues dones i 24 menors, entre ells dues nenes, que han sigut traslladats al port de Barbate, on quatre dels immigrants han sigut atesos i a dos els han traslladat a un hospital. També de matinada, la ‘Guardamar Concepción Arenal’ ha rescatat 55 immigrants, tres de les quals dones, d’origen magribí, a quatre milles de Barbate.

Poc després, a sis milles d’aquesta localitat, aquesta mateixa embarcació ha localitzat una altra pastera amb 17 tripulants, un dels quals era dona, que també han sigut rescatats i traslladats al port gadità.

Per la seva banda, la ‘Salvamar Arcturus’ ha localitzat quatre pasteres entre les 6.30 i les 7.15 hores, entre 13,5 i 17,5 milles al sud-oest de Tarifa, al port de la qual ha traslladat un total de 34 immigrants subsaharians, 31 homes i tres dones.

Posteriorment, aquesta mateixa embarcació ha rescatat una altra pastera amb un total de 50 immigrants a bord i els ha desembarcat aTarifa. La ‘Salvamar Atria’ ha localitzat aquest matí quatre pasteres al sud-oest de Tarifa, al port de la qual ha traslladat els 21 immigrants que hi anaven.

Notícies relacionades

Aquesta embarcació s’ha ocupat després del rescat de 44 immigrants més que viatjaven a bord d’una pastera. El vaixell ‘Luz de Mar’ ha localitzat dues embarcacions amb un total de 82 persones a bord, 34 en una i 48 a l’altra. A més, la ‘Salvamar Denébola’ s’ha ocupat de rescatar quatre pasteres amb un total de 74 immigrants, 37 en la primera, 25 entre les dues següents i l’última amb 12 tripulants.

Salvament Marítim manté actiu un dispositiu de recerca a l’Estret davant la possibilitat de localitzar més pasteres.