A ALACANT

Deu detinguts per la violació grupal a tres noies d'un centre de menors

Una de les víctimes, de 17 anys, encara no ha sigut localitzada per la Policia

Haurien retingut 24 hores una noia de 14 anys i haurien abusat d'ella

Els oferien drogues i diners per portar-les fins a un domicili. / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a Alacant a 10 homes que presumptament haurien retingut il·legalment i agredit sexualment tres adolescents d'entre 14 i 17 anys que havien sortit d'un centre de menors de la capital alacantina. Una d'elles, la de 17 anys, encara no ha sigut localitzada.

Els arrestats, tots ells de nacionalitat algeriana i alguns d'ells menors, haurien ofert diners, alcohol i drogues a les joves perquè els acompanyessin a un pis on aparentment les haurien agredit. A la més jove, l'haurien retingut quasi un dia sencer i tots ells haurien abusat sexualment d'ella.

Important dispositiu policial

Notícies relacionades

La denúncia de la directora del centre, que col·labora amb la Generalitat valenciana, va ser la que va alertar la Policia que les menors no havien tornat a la instal·lació. Així es va iniciar una investigació que, donada la perillositat dels detinguts, va acabar amb un important dispositiu que incloïa a més d'agents del grup de la Policia Judicial membres del Grup Operatiu de Resposta per entrar en tres domicilis, registrar-los i procedir a les detencions. 

Els deu homes detinguts, que aquest divendres han passat a disposició de la secció de menors de la Fiscalia i del jutjat de guàrdia, podrien ser acusats de d'agressió i abús sexual i corrupció de menors però també de robatoris amb violència i amb força i pertinença a organització criminal, ja que segons la investigació formaven una banda que es dedicava a vendre objectes que prèviament sostreien. En els registres han sigut incautats 15 telèfons mòbils, quatre bicicletes i divers material informàtic, procedent tot d'aquestes activitats.