Davant 300 joves

El Papa diu "criminals" als clients de la prostitució

Francesc demana perdó pels catòlics que freqüenten prostitutes: "És torturar la dona"

fcasals38976853 it017 barbania  italia  20 06 2017   el papa francisco ofici180210171229

fcasals38976853 it017 barbania italia 20 06 2017 el papa francisco ofici180210171229 / MAURIZIO DEGL INNOCENTI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Papa ha demanat perdó pels catòlics que freqüenten prostitutes al denunciar que qui paga per obtenir favors sexuals "és un criminal" i "té una ment malalta". Així ha contestat a la pregunta de la jove nigeriana Blessing Okoedion, que va ser obligada a prostituir-se als carrers quan va arribar a Itàlia. "Si un jove té aquest costum, que el deixi. És un criminal. Pot dir que va per fer l'amor, però això no és fer l'amor. És torturar una dona. És una ment que està malalta", ha determinat Francesc en les reunions de treball presinodals que s'estan desenvolupant al Pontifici Col·legi Maria Mater Ecclesia de Roma amb més de 300 joves de tots els països del món.

Blessing Okoedion va aconseguir sortir de les urpes d'una xarxa de prostitució gràcies a Casa Rut, un centre que gestionen les monges de l'Orde de Santa Úrsula a Caserta, regió de la Campània, sud d'Itàlia, on ajuden a identificar les víctimes d'aquesta plaga i les assisteixen perquè puguin refer la seva vida.

Després d'escoltar el seu testimoni, en què també va dir que molts dels que van a prostitutes són catòlics, el Papa ha demanat perdó per això. "Demano perdó per tots els catòlics que cometen aquest acte criminal", ha indicat, alhora que ha dit que el mercadeig de dones és "un crim contra la humanitat", ha dit en declaracions recollides per Europa Press.

El Papa també ha lamentat que una de les pitjors malalties de l'Església és el "clericalisme" i ha criticat les actituds dels sacerdots "mundans" i que són més "caps" que "pares" en les seves comunitats. Si bé, ha dit que el sacerdot és només una part de la comunitat de fidels.

Notícies relacionades

Per un altre costat, ha dit que els que parlen a l'esquena i creen rumors són "com terroristes" perquè "tiren la bomba" i se'n van mentre que ha instat a evitar aquests comportaments en les comunitats religioses.

Abans de contestar a aquestes preguntes, el Pontífex ha invitat els prop de 300 joves de tot el món que preparen el sínode de bisbes, que tindrà lloc a l'octubre sobre 'Els joves, la fe i el discerniment vocacional', a "parlar sense vergonya" i a tenir "cara dura" perquè l'Església ha d'escoltar-los.