Cinc morts a l'estavellar-se un helicòpter turístic a Nova York

El pilot ha sigut l'únic supervivent de l'accident, del qual s'investiguen les causes

Almenys dues persones han mort avui a l’estavellar-se un helicòpter davant la costa oriental de l’illa de Manhattan. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

Els cinc passatgers que viatjaven a bord d'un helicòpter turístic a Nova York han mort al caure l'aparell a l'East River de la ciutat. El pilot ha sigut l'únic supervivent de l'accident. Dos dels passatgers han mort al lloc del sinistre, mentre que tres més han sigut traslladats en estat crític a l'hospital, on han mort poc després, segons ha informat aquesta matinada la Policia de Nova York. 

L'helicòpter, model Eurocopter AS-350, havia començat a presentar una sèrie de problemes i ha acabat caient a les aigües de l'estret d'East River cap a les 19.00 hora local (dilluns a la 01.00 de la matinada a Espanya), segons ha informat l'Agència Federal d'Aviació (FAA, en anglès).

Poc després de caure a l'aigua, i amb les pales encara girant, l'aparell ha bolcat i s'ha enfonsat a les fredes aigües de l'estret, a prop de l'illa de Roosevelt, segons imatges de l'accident difoses a les xarxes socials.

En una roda de premsa oferta a prop del lloc dels fets, el cap del cos de bombers de Nova York, Daniel Nigro, ha explicat que el pilot ha sigut l'únic que ha aconseguit posar-se fora de perill sense ajuda després que caigués l'aeronau. "El pilot s'ha alliberat per si mateix, però les altres persones no", ha detallat Nigro.

Rescat complicat

Diversos equips de busseig dels bombers i de la policia han anat al lloc per buscar les víctimes. Han hagut de tallar els cinturons de seguretat que mantenien atrapats els passatgers dins de l'aeronau enfonsada. Les autoritats encara no han facilitat la identitat de les víctimes ni la seva nacionalitat.

Notícies relacionades

El cap dels bombers ha destacat els problemes que han trobat els bussos per rescatar les víctimes, entre altres raons per les baixes temperatures de l'aigua, els corrents i el fet que l'aparell s'ha enfonsat a uns 15 metres de profunditat. Nigro, que estava acompanyat del cap del Departament de Policia de Nova York, James O'Neill, no ha pogut precisar les causes de l'accident i ha apuntat que les autoritats federals les estan investigant.

El viatge estava organitzat per una empresa, Liberty Tours, que fa gires fotogràfiques als voltants de Nova York. El sobrevol d'helicòpters és molt freqüent en aquesta ciutat, tant per a les gires turístiques com per als que utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se als aeroports pròxims o a les residències d'esbarjo de Long Island.