JORNADA DE LA DONA TREBALLADORA

La ministra d'Igualtat anirà a treballar el dia de la vaga feminista

Diverses portaveus femenines del PP i de Ciutadans qüestionen l'aturada convocada per al 8-M

zentauroepp42238094 correcci n pie de foto   graf6187  madrid  21 02 2018   la m180304210154

zentauroepp42238094 correcci n pie de foto graf6187 madrid 21 02 2018 la m180304210154 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts

Mentre centenars de dones de tot Espanya s’estan organitzant per a la vaga feminista del 8 de març, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va revelar que dijous que ve, jornada de la Dona Treballadora, ella anirà a treballar per la igualtat. Montserrat va explicar en una entrevista, que ahir va publicar el diari La Razón, que «la igualtat no és una lluita de sexes, és una lluita de dones, d’homes i de tota la societat, junts». 

«Una societat només progressa si utilitza el talent femení i el talent masculí», prosseguia la ministra, que afegia que «no es pot dir que totes les dones ho tinguin més difícil que els homes».

Segons la seva opinió, «l’esquerra es creu amb dret de patrimonialitzar una causa que és de tothom. S’ha de veure el que ha fet cadascú davant la desigualtat». I va aprofitar, a més a més, per defensar les polítiques d’igualtat portades a terme pel seu Govern: «S’ha creat més ocupació femenina», va assegurar. «Hem prohibit per llei que un home pugui cobrar més que una dona per la mateixa feina, de tal manera que la bretxa salarial s’ha reduït del 18% al 14%», va afegir, sense entrar a valorar si la diferència entre el que cobren els homes i les dones li sembla ja correcte.

Notícies relacionades

Ciutadans tampoc secundarà l’aturada feminista de dijous, segons va avançar la seva portaveu a l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, que va manifestar que «una gran majoria de dones no se senten representades» per la convocatòria. Sense entrar a qüestionar els motius de la mobilització, que s’han fet seva centenars de col·lectius de dones, Villacís considera que es poden aconseguir «moltes més coses buscant una convocatòria que sigui inclusiva» i «en què es puguin sentir representades totes les dones». «Les que som liberals, les comunistes, les socialdemòcrates, les conservadores, totes ens enfrontem als mateixos problemes», va afegir.

Causes justes

Amb tot, la portaveu de Ciutadans va assenyalar que la vaga del 8 de març és «legítima» i serà «un dia molt important» perquè a «nivell internacional tot el que s’està movent és bo». «Quan estem reivindicant causes tan justes com les feministes just en aquest moment hem de mirar de buscar aquesta amplitud que jo crec que aquesta vaga està negant», va objectar.