TRAGÈDIA AL CARIB

12 morts al caure una avioneta a Costa Rica

L'aeronau, amb 10 passatgers nord-americans i dos tripulants costa-riquenys, s'ha estavellat en una zona muntanyosa

12 morts a l’estavellar-se una avioneta a Costa Rica.

1
Es llegeix en minuts

Una avioneta privada amb 10 passatgers nord-americans i dos tripulants costa-riquenys a bord s'ha estavellat aquest diumenge a la província de Guanacaste, al Pacífic nord de Costa Rica. Els cossos d'auxili s'han traslladat al lloc i no hi ha supervivents.

Les autoritats locals han indicat que l'avioneta, que ha sortit de Punta Islita amb destí cap a l'aeroport internacional Juan Santamaría, s'ha estavellat contra una zona muntanyosa i posteriorment s'ha cremat.

Víctimes carbonitzades

"Les unitats ja estan a l'escena, que és de difícil accés. El foc ha arrasat l'aeronau i les víctimes han quedat carbonitzades. Són 10 turistes i dos membres de la tripulació", ha explicat a Efe el director de Bombers, Héctor Chávez.

L'aeronau sinistrada és una turbohèlix Cessna Caravan 208 propietat de l'empresa Nature Air amb matrícula TI-BEI i era tripulada pels costa-riquenys Juan Manuel Retana i Emma Ramos. A l'accident també han mort els turistes Bruce Steinberg, Irene Steinberg, Matthew Steinberg, William Steinberg i Zachary Steinberg, tots nord-americans membres d'una família, així com Charles Palmer, Thibault Astruc, Amanda Geissler, Sherry Wuu i Leslie Weiss, també dels Estats Units.

"Impacte directe"

Notícies relacionades

Chávez ha detallat que l'avioneta anava cap a San José i "molt poc després d'enlairar-se ha col·lisionat contra la muntanya, en un impacte directe".

"L'esdeveniment és molt recent per determinar-ne la causa, però hi ha diferents hipòtesis que es poden avaluar, com la climatologica, un error mecànic o humà", ha expressat en conferència de premsa el director d'Aviació Civil, Enio Cubillo.