Detingut un home per matar la seva dona a Sant Adrià

La víctima havia denunciat dues vegades el seu marit, però la fiscalia no va demanar mesures cautelars

El cadàver va ser enterrat al costat de les vies del tren, a prop de la Mina

zentauroepp41415719 barcelona 26 12 2017  sociedad   v as del tren la mina      171226131244

zentauroepp41415719 barcelona 26 12 2017 sociedad v as del tren la mina 171226131244

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres a la matinada un home de 34 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de l'homicidi de la seva dona, de 30 anys, a Sant Adrià de Besòs. Si es confirmen els fets, seria la 47a víctima mortal de la violència masclista a Espanya durant el 2017.

 

Dilluns al voltant de les nou del vespre, els agents de la comissaria de Sant Adrià van tenir coneixement que possiblement un home havia matat la seva dona de manera violenta. Els testimonis van relatar a la policia que havien vist el sospitós carregant un sac molt gran a prop de les vies del tren pròximes al barri de la Mina i a la carretera B-30. Els mossos es van desplaçar al lloc i van localitzar al descampat el cos sense vida de la dona. El cadàver, que presentava signes de violència, havia sigut enterrat de manera molt maldestra: una mà sobresortia de terra.

Denúncies prèvies

La policia autonòmica, posteriorment, va localitzar i va detenir el presumpte autor de la mort. La dona assassinada havia presentat dues denúncies en les últimes sis setmanes contra el seu marit, però no va voler continuar-ne cap i la fiscalia no va sol·licitar cap mesura cautelar, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El dia abans de l'assassinat, segons alguns veïns, la parella havia tingut una forta discussió al mig del carrer.

Notícies relacionades

A l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs onegen a mig pal les banderes en senyal de dol, mentre que la Generalitat ha condemnat el crim masclista. La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat el crim i ha reiterat la determinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en l'erradicació de la violència masclista. Balada ha subratllat que "en aquests moments tan tristos i impactants, fa falta una resposta social i seguir lluitant des de tots els fronts contra les violències masclistes. No només destrueixen vides, sinó que impedeixen el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de la meitat de la població".

La presidenta de l'ICD ha recordat que "hi ha cultures en què no es pot ni imaginar que un home pugui agredir una dona. Volem que les violències masclistes sigui impensables a Catalunya i en qualsevol lloc del món. Per això s'ha de canviar els imaginaris i desconstruir un model de masculinitat que encara és valorat i naturalitzat per una part de la societat com a superior, transformar profundes estructures socials i erradicar la violència simbòlica contra les dones que encara impera en la nostra societat”.