SORT AL CAMP DE LA GRAMA

"Són molts diners per a gent pobra"

Jesús Infantes i la seva dona, Ana Guirao, guanyen 50.000 euros amb el número 6914

Els dècims premiats procedeixen del despatx que gestiona la filla del president de la fundació esportiva i es van repartir al bar

zentauroepp41393669 santa coloma de gramenet 22 12 2017 loteria de navidad terce171222111250

zentauroepp41393669 santa coloma de gramenet 22 12 2017 loteria de navidad terce171222111250

3
Es llegeix en minuts
Antón Rosa / Teresa Pérez

Cristina Gallego, mare d'un nen que juga a l'estadi de la Fundació Esportiva Grama de Santa Coloma, ha aparegut aquest divendres amb aire despistat a la porta del camp de futbol al veure un remolí de gent i càmeres de televisió. "M'he pensat que potser hi havia Messi", afirma amb espontaneïtat i sonores rialles. En un moment ha agafat el mòbil i ha contactat amb el seu pare. La seva alegria s'ha desbocar perquè la família Gallego, com qui no vol la cosa, tenia vuit dècims en participacions del número 6914, el tercer premi del sorteig de la Loteria de Nadal. En total 400.000 euros, el mateix que si li hagués tocat un dècim del Gordo. I la Luisa, la titular del bar de la Grama, a les instal·lacions del club, havia repartit 20 butlletes guanyadores, però ella no ha anat a la celebració perquè durant la matinada havien entrat al local i s'havien emportat ampolles. 

La jove Cristina no donava crèdit a la seva fortuna. "¡No m'ho crec, no m'ho crec!", repetia. I a continuació ha deixat anar la frase que pronuncien els premiats: "Els diners els destinaré a pagar forats". No parava de donar les gràcies a l'Àlex, l'entrenador, per haver-li insistit al seu pare perquè li comprés les tres últimes butlletes que li quedaven. La Cristina advertia a tothom que la volien sentir que viatjaria a tot arreu i donava, en veu alta, tota una lliçó de geografia amb destins exòtics.

Diagonal Mar

El número premiat procedeix de l'administració de loteries del centre comercial Diagonal Mar de Barcelona, propietat d'Anabel Morales, filla d'Antonio, el president de la Fundació Esportiva Grama. El responsable del club estava exultant perquè els euros han anat a parar "a gent humil, amb una necessitat imperiosa". La insistència té premi perquè fa sis anys que juguen al mateix número. 

Un dels 20 dècims el va comprar Ana Guirao, la mare del Jesús, un dels joves futbolistes de l'entitat esportiva. La mare va adquirir el 6914 al veure que el comprava la Patri, una altra progenitora amb qui prenia cafè una tarda esperant que els seus fills deixessin de xutar la pilota al camp de futbol. L'Ana, amb els ulls plorosos, tenia molt clar a què dedicarà els 50.000 euros que li han tocat. "Li compraré un cotxe al meu marit, que és camioner i cada dia m'ho demana", diu. Jesús Infantes ha rebutjat de moment l'oferta de la seva parella. "Primer la hipoteca", ha dit. "Són molts diners per a gent pobre", ha sentenciat. El Jesús treballarà aquest divendres a la nit portant un camió amb paqueteria a Saragossa: "Treballaré però amb una altra alegria". El Jesús, de llàgrima fàcil com la seva dona, ha congregat a la porta del club tota la seva família, fins i tot al seu nebot José Antonio Gervilla l'han anat a buscar a l'escola per celebrar l'arribada dels diners. Han comprat ampolles de cava per repartir i el Jesús, amb la generositat pròpia de la gent humil, ha anat al cotxe i ha tret una capsa de bombons i dues de polvorons que formaven part del seu lot de Nadal. Malgrat l'alegria exterior, la família patia per dins perquè el pare del Jesús "està molt malalt", asseguraven. 

El pare de Kenneth Giner, jugador del Juvenil A de la Grama, també té un dècim. I reclama la seva part: "¡Si no me'n dona una mica, ja ho veurà!", fa broma. Giner, de 18 anys, assegura que un altre company també portava una butlleta "però no vol que doni el seu nom", aclareix. 

Llàgrimes d'alegria

Notícies relacionades

Els milions també van regar el centre comercial de Diagonal Mar a Barcelona. L'administració de loteria del centre comercial ha venut 41 sèries del tercer premi que traduït en diners: són 20,5 milions d'euros. Divendres al matí atenia la gent Valeria Álvarez, la dependenta, una uruguaiana que tenia el número premiat amb 50.000 euros per dècim. "Ploro d'alegria i satisfacció. M'encanta la meva feina", explica. Va comprar el número perquè el 6 (juny) és el mes en què va néixer ella; el 9 (setembre) és el mes i l'any en què va néixer el seu fill, i el 14 és el dia en què va néixer el seu fill: 6914. "¡No ploris!", li diu per telèfon a una premiada. 

L'Elisabet i l'Alberto, una parella de Badalona, que treballa fa un any a la botiga d'Orange de Diagonal Mar, també té un dècim. "¡Per a la família!", exclama l'Elisabet. Els dependents de la botiga Primark també estaven d'enhorabona. "Vam comprar dues butlletes entre tots. Ara ens toca repartir el premi entre 24 persones", comentava Azul, una de les afortunades. Miriam Flores ha anat corrent a l'administració de Diagonal Mar. "Vaig comprar el dècim fa un parell de dies. Quan he vist el meu número no m'ho podia creure", explicava Flores. Més de 20 milions, un dineral, però molt ben repartit.