AQUEST DIJOUS, a la línia R-4

Un grup de passatgers aturen un tren de Rodalies per calor després d'avariar-se la refrigeració

La insuportable situació, amb 40 graus a l'interior, va fer que molts d'ells baixessin abans d'hora

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Els passatgers d'un tren de Renfe de la línia de Rodalies R-4, que uneix Manresa amb Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), van activar ahir la palanca d'emergències en dues ocasions per aturar el comboi a causa de la calor asfixiant que estaven patint per una avaria del sistema de climatització.

Segons informa l'edició digital de 'La Vanguardia', en un dels dies més calorosos de l'any i quan els termòmetres s'acostaven als 40 graus, un tren de Renfe que circulava per la R-4 mantenia els seus passatgers a l'interior dels vagons sense aire condicionat ni cap tipus de ventilació.

"La calor era horrorosa, s'estava millor al carrer que a dins del vagó", ha comentat al diari una usuària de la línia R-4.

Un altre passatger ha assenyalat que "diferents persones presentaven símptomes de mareig i certa ansietat, cosa que feia necessari que com a mínim s'obrissin les portes".

Aquesta situació va provocar que molts passatgers abandonessin el tren en alguna de les estacions de pas a l'espera de l'arribada d'un altre comboi.

PALANCA D'EMERGÈNCIA

No obstant, alguns viatgers van optar per aturar el tren fins a en dues ocasions, estirant les palanques d'emergència per contactar amb el maquinista i informar-lo de la precària situació del passatge.

El maquinista va assenyalar als passatgers que havia de conduir el tren almenys fins a l'estació de Montcada-Bifurcació i que allà podrien oferir-los el transbord a un altre tren per finalitzar el trajecte.

A Montcada-Bifurcació un operari de l'empresa de manteniment va aconseguir finalment reparar el servei d'aire condicionat del tren.

Una portaveu de Renfe ha assenyalat que es va tractar d'"una avaria puntual del sistema de refrigeració" en un tren que realitzava un dels mil recorreguts ferroviaris que es porten a terme cada dia a Catalunya.

Ha afegit que al ser advertit de la situació pels passatgers, el maquinista va contactar amb el centre de gestió de Renfe avisant de l'avaria i es va posar en marxa un operatiu perquè a l'estació de Montcada-Bifurcació un tècnic pogués reparar l'aire condicionat.

Notícies relacionades

Després de portar a terme la reparació amb èxit, el tren va poder continuar amb un retard de 10 minuts, han assegurat des de la companyia.

Respecte al fet que les finestres del tren estiguessin tancades, la portaveu ha indicat que sempre es mantenen així perquè funcioni correctament el sistema de climatització.