CANÍCULA AL FINAL DE LA PRIMAVERA

¿Quan s'acaba aquesta onada de calor? Per sort, queden pocs dies

L'episodi de calor canicular durarà fins diumenge, segons els meteoròlegs

calormadrid

calormadrid

1
Es llegeix en minuts

¿Fins quan durarà aquesta onada de calor? És una de les preguntes més freqüents que es poden escoltar per tot Espanya des de l'inici d'aquest inhabitual episodi de calor asfixiant que està afectant la Península quan encara no hem entrat oficialment en l'estiu.

En el conjunt d'Espanya, l'onada de calor durarà fins diumenge, 18 de juny, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). A Catalunya, en canvi, el Servei Meteorològic autonòmic apunta a dissabte, 17, com l'últim dia de temperatures extremes, que es deixaran notar especialment a les comarques de Ponent (Lleida) i la Catalunya central (Barcelona).

L'episodi canicular va provocar que 47 alumnes d'entre 12 i 18 anys d'un institut de Valdemoro (Madrid) fossin atesos aquest dijous per símptomes lleus a causa d'un cop de calor. A més, la Generalitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric a l'àrea de Barcelona. 

40 GRAUS A ANDALUSIA I CASTELLA-LA MANXA

Aquest divendres, 34 províncies de nou comunitats autònomes es troben en alerta taronja o groga per temperatures que en punts de l'interior i sud-oest peninsular pujaran fins als 40-42 graus, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

Andalusia les províncies de Còrdova, Granada, Huelva, Jaén i Sevilla segueixen en alerta taronja (risc important) per màximes que oscil·laran entre els 38 i 41 graus, mentre que Cadis té alerta groga (risc) per valors de 38 graus i per vent de Llevant en àrees de l'Estret, segons detalla l'agència Efe.

Castella-la Manxa, totes les províncies mantenen l'avís taronja per temperatures molt altes, amb més intensitat en àrees pròximes a les valls del Tajo i del Guadiana, on s'arribarà als 40 graus.

Notícies relacionades

L'alerta taronja també està activada a Madrid, Extremadura, Àvila, Salamanca, les comunitats d'Aragó Catalunya, les províncies gallegues de LugoOurense Pontevedra, i les illes d'Eivissa Formentera.

ALERTA TARONJA I ALERTA GROGA

L'Aemet explica que l'alerta taronja suposa un risc meteorològic important, fenòmens no habituals i cert grau de perill per a les activitats usuals. Amb la groga no hi ha risc per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta. 

Temes:

Primavera Calor