a Ciudad Real

Un home mata la seva dona i els seus fills de 5 i 8 anys a Campo de Criptana

L'home s'ha precipitat des de la vivenda i també ha mort

zentauroepp37861432 ciudad real campo de criptana170329175923

zentauroepp37861432 ciudad real campo de criptana170329175923 / Mariano Cieza

1
Es llegeix en minuts

Una dona i els seus dos fills, un nen i una nena de 5 i 8 anys, han aparegut morts en una vivenda de Campo de Criptana (Ciudad Real), en nou cas de violència masclista. El pare també ha mort després de precipitar-se per la finestra del domicili. Les víctimes van ser suposadament estrangulades i a la casa se sentia una forta olor de gas butà, han informat a Efe fonts de la investigació.

Segons ha informat a Efe el servei d'emergència 112, els fets han passat a les nou del matí al carrer Convento de Campo de Criptana.

L'home, de 44 anys i treballador municipal, s'ha precipitat des d'un segon pis i quan han arribat els mitjans sanitaris només han pogut certificar la mort.

A l'accedir al domicili, els agents de la Policia Local han trobat morts la mare i els dos fills, una nena i un nen de 5 i 8 anys, segons han precisat a Efe alguns veïns, que també han assenyalat que la mare estava en tractament mèdic.

Fonts de la Guàrdia Civil han assenyalat a Efe que "tot apunta" que es tracta d'un cas de violència masclista, mentre que fonts de l'Ajuntament de Campo de Criptana han indicat que l'home és un conserge del consistori i que aquest matí no ha anat a treballar.

Així mateix, el Govern de Castella-la Manxa ha informat que no hi havia denúncia prèvia ni antecedents per maltractaments, i la dona i la seva família no havien sol·licitat recursos de l'Executiu regional.

Des de començament d'any, 17 dones han sigut assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles -un d'aquests casos, el de Redondela (Pontevedra), segueix en investigació-, un menor ha mort a mans del seu pare i vuit nens han quedat orfes com a conseqüència d'aquesta plaga.

Notícies relacionades

Si es confirma que aquest és un nou cas de violència masclista, les dones mortes pujarien a 18 i els menors assassinats a tres.

A Castella-la Manxa han mort cinc dones des de començament d'any, a més de les víctimes d'avui: dos a Seseña (Toledo) en 15 dies, una altra dona a Mora (Toledo) i una dona i la seva filla de 18 anys a Daimiel (Ciudad Real).