LLUITA CONTRA LA POBRESA

La fragilitat d'una mare protagonitza la nova campanya de Càritas de Barcelona

L'entitat demana suports per continuar amb els seus projectes, cada vegada amb més demanda

Campanya promocional de Nadal de Càritas de Barcelona. / CÀRITAS DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

Càritas Càritasde Barcelona ha posat en marxa la nova campanya de Nadal per recollir fons que permetin continuar atenent totes les persones que es dirigeixen l'entitat per buscar ajuda, uns ciutadans que cada vegada tenen més necessitats i entre els quals una gran part està veient cronificada la seva precària situació. Aquesta vegada, el vídeo amb què busca sensibilitzar està protagonitzat per una mare usuària del programa maternoinfantil d'aquesta oenagé vinculada a l'Església.

A les imatges, aquesta dona recorda el seu cas, el moment en què al quedar-se embarassada va ser abandonada per la seva parella i es va quedar en una situació extremadament vulnerable. "Em sentia més fràgil que el meu fill acabat de néixer perquè em sentia sola, sense protecció", diu. "El més dur d'una mare és cuidar un fill sense saber com el criaràs. Si és necessari un dóna fins i tot la vida", continua aquesta dona, que ara comparteix pis amb altres mares que han passat penúries similars.

Notícies relacionades

El vídeo acaba amb un missatge d'esperança, que no és un altre que la finalitat d'aquest programa de Càritas: "Sé que tirarà endavant. Em sento més segura. Em sento acompanyada, encara que espero ser independent", diu.

Càritas de Barcelona disposa de set centres de suport maternoinfantil d'acompanyament. Es tracta d'espais d'ajuda diària per a dones embarassades o amb fills menors de tres anys. La finalitat d'aquest projecte és acompanyar les mares i els seus petits i ajudar a consolidar els llaços afectius, i alhora donar una empenta a les mares en la millora de la seva socialització amb altres dones que estan en la seva mateixa situació. Aquest programa forma part dels 62 projectes que l'entitat té destinats a famílies i infància, un dels col·lectius més castigats des de fa anys per la crisi.

Temes:

Pobresa