Èxit de la Transsegre amb 275 embarcacions casolanes i 2.400 tripulants

Els participants a la festa aquàtica han cobert durant el cap de setmana dos trams del riu entre Camarasa i Balaguer

icoy34651955 transegre160710182227

icoy34651955 transegre160710182227

1
Es llegeix en minuts
LAURA BIELA / LLEIDA

Balaguer va celebrar el cap de setmana la 32a edició de la Transsegre, una festa aquàtica caracteritzada pel descens de barques casolanes pel riu Segre, amb gran èxit de participació: 275 embarcacions i 2.400 tripulants. El primer tram, entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, es va cobrir dissabte, mentre que diumenge es va completar el recorregut des de Gerb fins a Balaguer.

Entre quatre i cinc hores és el temps mitjà que triga una embarcació a completar el trajecte. La primera d’arribar aquest any –no és una prova competitiva– va ser una barca amb vuit tripulants, veïns de Térmens, la Portella i Balaguer. Dos dels seus components fa 17 anys que participen a la Transsegre amb la mateixa barca, però mai abans havien arribat els primers.

Tot i que per a molts dels participants la victòria no és l’objectiu. Joan Arjona, veí de Balaguer i veterà a la Transsegre –ha participat de manera consecutiva a les últimes 15 edicions, tot i que anteriorment ja havia format part de la festa–, explicava que el que li agrada més és «disfrutar de l’aigua, de l’entorn i dels moments que es viuen». En aquest sentit, va comentar que durant el descens sempre troba algun amic o altre: «Llavors ens aturem i ens prenem una cervesa junts».

Notícies relacionades

Carles Barco, per la seva banda, un veí de Lleida que ha participat en les dues últimes edicions, convidava tota la ciutadania a formar part d’aquesta delebració. «És molt divertit i ens ho passem molt bé», va explicar. En el seu cas, les dues vegades ha viatjat amb uns amics i van repetir barca. Malgrat que hi ha gent que treballa durant molt temps per dissenyar la nau, ells, van assegurar, ho fan «sempre l’últim mes». I sense problemes: «Tenim grans enginyers al grup», van riure.

NOUS PREMIS / La Transsegre premia cada any les barques més ben decorades, i es valora l’originalitat i el vestuari dels seus tripulants. Aquesta vegada, el premi va ser per a la barca de Pare Noel, amb rens i trineu inclòs, encara que, a diferència d’anys enrere, aquesta edició no s’ha caracteritzat per les seves elaborades creacions. Per aquest motiu, l’organització es planteja atorgar premis més importants, com per exemple escapades de cap de setmana amb les despeses pagades.