Cancel·lats vols en aeroports britànics per la densa boira

Els aeròdroms londinencs de Heathrow i Gatwick són dos dels afectats

Un avió s’enlaira en un dia plujós de l’aeroport de Heathrow a Londres.

Un avió s’enlaira en un dia plujós de l’aeroport de Heathrow a Londres. / EFE / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts

La intensa boira que afecta aquest dilluns el Regne Unit ha causat la cancel·lació de vols en alguns aeroports, entre ells els de Heathrow i Gatwick, que han demanat als passatgers que es posin en contacte amb les seves aerolínies.

L'aeroport londinenc de Heathrow, el de més trànsit a Europa, ha informat que 45 vols han sigut cancel·lats aquest matí, mentre que altres aeroports afectats han sigut els de London City, Gatwick, Manchester, Leeds, Glasgow, Belfast i Cardiff.

L'aerolínia British Airways (BA) ha indicat que té problemes als aeroports de Heathrow, Gatwich i London City i ha demanat als seus passatgers que no viatgin a la terminal aèria si els seus vols d'avui han sigut cancel·lats.

L'aerolínia de bitllets barats EasyJet ha assenyalat avui que pateix "una important alteració de la xarxa a causa de les males condicions del temps a Europa per la baixa visibilitat" i ha demanat als seus passatgers que es posin en contacte amb la seva aerolínia per conèixer la situació dels seus vols abans de viatjar a l'aeroport.

Notícies relacionades

El Servei Meteorològic (Met) ha emès aquest dilluns una alerta als automobilistes sobre les difícils condicions de visibilitat a les carreteres per la boira, que des d'ahir afecta el país.

"La visibilitat serà dolenta, per sota dels 100 metres en alguns moments", ha assenyalat la Met, que ha demanat als automobilistes que redueixin la velocitat, que mantinguin una bona distància entre els cotxes i que utilitzin els llums apropiats.