Aquest migdia als jutjats de Caldas de Reis

Tensió a l'arribada del presumpte parricida de Pontevedra al jutjat

L'home, de 40 anys, va ser detingut aquest divendres per l'assassinat de les seves dues filles

L’home que va acabar amb la vida de les seves dues filles menors d’edat a Moraña ha sigut traslladat per la Guàrdia Civil fins als jutjats de Caldas de Reis, també a Pontevedra, on passarà a disposició del jutge. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El presumpte parricida de Moraña (Pontevedra) David O. R., que suposadament aquest divendres va assassinar les seves dues fillesva assassinar, ha sigut traslladat aquest dissabte al voltant de les 12.30 hores als jutjats de la veïna localitat de Caldas de Reis, on ha sigut rebut per desenes de persones que l'han increpat i l'han insultat.

A les portes del jutjat mixt número 1 de Caldas s'han viscut escenes de tensió quan ha aparegut el cotxe camuflat de la Guàrdia Civil que traslladava el presumpte parricida des de la Comandància de Pontevedra. Allà ha passat la nit després d'haver rebut l'alta a l'Hospital Montecelo, on va ser atès de les lleus ferides que es va autoinfligir després de suposadament haver matat les seves dues filles, de 9 i 4 anys d'edat.

En el moment en què ha arribat el vehicle, desenes de persones que s'esperaven al lloc s'han arremolinat cap al cotxe, tot i que s'havia establert un perímetre de seguretat per facilitar l'ingrés als jutjats del detingut, enmig d'un nodrit dispositiu policial integrat per almenys quatre patrulles de la Guàrdia Civil i algun agent de la policia local.

Quan David O. R., de 40 anys, ha sigut tret emmanillat i a cara descoberta del vehicle, l'home ha rebut una pluja d'insults, com "assassí" o "fill de puta", i diverses persones han cridat comentaris de mals desitjos al responsable d'un crim que ha provocat un profund estupor, tant entre els veïns de Moraña com en els de Caldas, on era molt conegut perquè regentava una immobiliària.

Notícies relacionades

Els moments de tensió han fet que fins i tot algun dels presents s'encarés amb els agents de la Guàrdia Civil que intentaven mantenir l'ordre i preservar la seguretat del detingut. Davant aquest panorama, David O. R. ha fet un gest de tornar a entrar al cotxe, però els agents que l'escortaven l'han tret del vehicle i han avançat amb ell fins a l'edifici judicial.

"Deixeu-nos-lo cinc minuts, que no el matarem, però en sortirà cremat", li ha dit amb impotència una dona a un guàrdia civil a les portes dels jutjats, on encara hi ha desenes de veïns a l'espera de la resolució judicial sobre David O. R. El jutjat que instrueix la causa ha decretat el secret de les actuacions.