DOS MESOS sense ingerir aliments

El pres Antúnez deixa la vaga de fam

El reclús, que fa 40 anys que és a la presó, va iniciar la protesta per reclamar un permís

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

José Antúnez Becerra, de 58 anys, pres a la presó de Brians, a Sant Esteve Sesrovires, i amb una trajectòria de quatre dècades entre reixes, essencialment per robatoris a bancs, va abandonar ahir la vaga de fam que va començar el 23 de gener passat en protesta pel fet que no li permetin disfrutar de permisos malgrat que per haver complert més d'un quart de la condemna ja hi tindria dret.

Antúnez ha estat 63 dies de vaga de fam, informa ACN, i dimarts va haver de ser ingressat a l'Hospital Penitenciari de Terrassa per aquesta causa. El pres va donar per acabada la seva protesta el mateix dia que diversos grups del Parlament, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, van presentar una proposta de resolució en favor seu.

Antúnez i els seus advocats han argumentat que el permís se li denega per la seva participació en un motí el 2004 a la presó de Quatre Camins, durant el qual va resultar ferit el subdirector. Formalment, el motiu és que segueix pendent de realitzar el programa de tractament que inclou una teràpia sobre alcoholisme i una altra sobre conductes violentes. El pres es va comprometre l'agost del 2014 a fer-lo, però no se'l va incloure en el programa. Això suposa, segons la seva defensa, endarrerir l'obtenció del permís per causes alienes al pres.

Notícies relacionades

Si res ho canvia, Antúnez haurà d'estar a la presó fins al 2029. Si això fos així, aquest home sumaria prop de 55 anys empresonat dels 72 que tindrà en aquell moment. Ell al·lega en defensa seva que no té delictes de sang: va desenvolupar una carrera d'atracador de bancs amb llargues pauses entre reixes. Va ingressar per primera vegada a la presó Model als 16 anys.

VISITA DENEGADA / Fill d'una família desestructurada, el seu col·legi van ser les presons i abans els correccionals. Sempre ha subratllat que no ha matat a ningú i que els seus problemes vénen dels atracaments i de la tinença d'armes. Tant ell com la seva advocada insisteixen que compleix els requisits per reclamar un permís però dilluns passat la direcció general de Serveis Penitenciaris no va permetre que el reu fos visitat per dos representants de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, Iñaki Riveira i Jorge del Cura. Llavors  la coordinadora va subratllar a més que Riveira, director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, té vetada la comunicació amb qualsevol persona presa a Catalunya.

Temes:

Vaga de fam