A CASTELLSERÀ

Uns vàndals destrossen una trentena de creus del cementiri d'un poble de l'Urgell

La majoria dels danys es concentren a la part vella del recinte

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

Els Mossos d’Esquadra investiguen les destrosses que han causat uns vàndals al cementiri de Castellserà (Urgell), on han aparegut 35 creus trencades o tombades. El consistori d'aquesta localitat lleidatana, de poc més de 1.100 habitants, ha denunciat els fets davant la policia catalana. Segons l'alcalde del municipi, Marcel Pujol, els danys materials superen els 4.000 euros. Els fets es van produir dilluns a la matinada.

Els assaltants van destrossar creus de forma aleatòria, i no es descarta que sigui un acte intencionat contra algunes famílies. L'alcalde va afirmar que no descarten cap hipòtesi però que l'acte vandàlic ha sigut comès per més de dues persones i està convençut que no és una gamberrada dels nens del poble, ja que han pogut veure empremtes de sabata de mida adulta.

Notícies relacionades

Els vàndals van trencar o tombar creus de pedra, de marbre i fins i tot de ciment sense motiu aparent ja que aquestes no tenien elements de valor com coure o ferro. "Els veïns estan molt molestos per aquesta falta de respecte", ha assenyalat el regidor.

Aquesta és la primera vegada que es profana aquest cementiri municipal, que alberga més de 500 tombes. La majoria dels danys es concentren a la part vella del recinte. Algunes de les tombes fetes malbé són de la dècada dels anys 20 i altres dels anys 50. El consistori està recopilant informació sobre a qui pertanyen les creus afectades, ja que en algunes no hi ha inscrites les dades dels difunts.

Temes:

Cementiris