Brussel·les vol que X expliqui la reducció de moderadors de continguts

Brussel·les vol que X expliqui la reducció de moderadors de continguts

Gonzalo Fuentes

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La nova llei de serveis digitals (DSA en les seves sigles en anglès) continua donant disgustos a les grans plataformes. La Comissió Europea va enviar ahir una sol·licitud d’informació a la xarxa X (antiga Twitter) sobre les activitats i recursos de moderació de continguts de l’empresa d’Elon Musk, així com l’avaluació de riscos quant a l’ús d’eines de la intel·ligència artificial generativa. L’empresa té fins al 17 de maig per respondre-hi.

En concret, Brussel·les vol que la companyia li proporcioni informació detallada i documents interns sobre els seus recursos de moderació de continguts. La petició respon a les conclusions de l’últim informe de transparència elaborat per l’empresa el març d’aquest any, en resposta als requisits de la DSA, i que ha posat de manifest que la xarxa X ha reduït el seu equip de moderadors de contingut en gairebé un 20% des d’octubre del 2023, particularment reduint la cobertura lingüística dins la UE d’11 llengües de la UE a set.

Notícies relacionades

La Comissió també està buscant més detalls sobre les avaluacions de riscos i les mesures de mitigació relacionades amb l’impacte de les eines d’IA generativa en els processos electorals, la difusió de continguts il·legals i protecció dels drets fonamentals.

La nova petició d’explicacions suposa fer "un "pas més" en una investigació que l’Executiu comunitari va començar el desembre del 2023 a l’obrir un procediment formal per la possible vulneració de la DSA en àrees relacionades amb la gestió de riscos, la moderació de continguts, els patrons foscos, la transparència publicitària i l’accés a dades per als investigadors. La xarxa X té fins al 17 de maig per enviar la informació sol·licitada en relació amb la moderació de continguts i la IA generativa i fins al 24 de maig per informar sobre els restants dubtes de Brussel·les.

Temes:

Elon Musk Intel