La pacient va anar a unes oposicions a Madrid el 27 de setembre després del contagi d'Ebola

La Conselleria de Sanitat assegura que aquell dia l'auxiliar d'infermeria encara no tenia símptomes

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / IOLANDA MÀRMOL / MADRID

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero Ramos, infectada per Ebola, va anar a unes oposicions convocades per la Comunitat de Madrid el 27 de setembre, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat de Madrid. La informació l'han donat en primer lloc diversos sindicats del sector sanitari, que han convocat una roda de premsa aquest migdia. Després un portaveu del departament ho ha confirmat a aquest diari.

La Conselleria assegura que Teresa va anar als exàmens celebrats el 27 de setembre, un dia en què encara no tenia símptomes, de manera que, en teoria, el virus no era contagiós. L'afectada va començar a sentir-se malament el dia 30. Per aquest motiu, les autoritats no consideren necessari localitzar les persones que van participar en les oposicions.

LLISTA "PRÀCTICAMENT CONSTRUÏDA"

La directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Mercedes Vinuesa, ha informat avui que la llista de persones que han estat en contacte amb l'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola està "pràcticament construïda". "Aquesta és la part en què ens hem de centrar en cos i ànima en aquests moments", ha dit Vinuesa, que ha incidit que "això és el que verdaderament garanteix que el risc per a la població sigui mínim".

Així ho ha manifestat en una compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés, a petició del grup popular per informar sobre les actuacions del Govern per repatriar el pare Miguel Pajares, malalt d'Ebola, des de Libèria, fixada abans de conèixer-se ahir el contagi de l'auxiliar.

El portaveu d'UPD, Toni Cantó, li ha preguntat directament a Vinuesa si l'auxiliar s'havia presentat "fa deu dies" a aquesta oposició però la directora general no ha respost.

DE VACANCES DES DEL DIA 26

Notícies relacionades

L'auxiliar d'infermeria va participar com a voluntària en l'equip que va atendre els dos missioners infectats pel virus i traslladats des d'Àfrica a l'Hospital Carles III, on treballava.

A més, en el cas del religiós Manuel García Viejo, mort el 25 de setembre, aquesta tècnic diplomada en Formació Professional (FP) també va treballar en la neteja i desinfecció de l'habitació ocupada pel pacient, segons fonts sanitàries. La dona, que està casada i no té fills, estava de vacances des de l'endemà de la mort de García Viejo i fent "vida normal", fins que el 30 de setembre a la matinada van aparèixer els primers símptomes, "febre i una mica d'astènia" o sensació de debilitat, segons el director general d'Atenció Primària, Antonio Alemany.

Temes:

Ebola